EXODUS: az első két Baldur’s Gate vezető tervezőjének cége is besegít a fejlesztésében!

A The Game Awards 2023-on bejelentett sci-fi akció-kalandon, az EXODUS-on a Baldur’s Gate volt fejlesztője által vezetett cég: a Certain Affinity is dolgozik, tehát nem egyedül dolgozik az Archetype Entertainment.

 

A fejlesztők közölték, hogy a Certain Affinity már 2022 óta szorosan együttműködik az Archetype Entertainmenttel, melynek felelős kreatív igazgatója és társalapítója, James Ohlen (aki korábban a Star Wars: Knights of the Old Republic, továbbá az első két Baldur’s Gate vezető tervezője volt), illetve a stúdió alelnöke ás társalapítója, továbbá az Exodus felelős producere, Chad Robertson (aki korábban az Electronic Arts BioWare-jének stúdióigazgatója volt) egy sajtóközleményben fejtette ki, hogy miért jó számukra a segítő kéz a fejlesztés során.

„Ez a játék egy rendkívül innovatív és kiterjedt világot mutat be. Egy új univerzumot hozunk létre, amely reményeink szerint a játékosok számára egy évtizedekig tartó, elbeszélésközpontú kaland kezdete lesz. Régóta ismerem Maxet, és nagyon örültem, hogy a Certain Affinity-vel együttműködhetek egy projektben. Az ő támogatásával és kiváló csapatával kiegészülve izgatottan várjuk, hogy életre keltsük ezt az új AAA sci-fi univerzumot,” írta Ohlen.

„Tapasztalt csapataink egyesített erőinek értéke egyértelmű előnyöket biztosít a projekt számára, és biztosítja, hogy a mai versenyző videojáték-piacon az Exodus olyan [szellemi termék] lesz, amely a minőség, a mély elkötelezettség és a játékosok számára nyújtott érték tekintetében kiemelkedik a többi közül. Élveztük a Certain Affinityvel való együttműködést, és várakozással tekintünk azokra az egyedülálló lehetőségekre, amelyek egy ilyen mély partnerségből fakadnak egy ilyen veterán csapattal,” tette hozzá Robertson.

A Certain Affinity korábban az Age of Booty-t és a Crimson Alliance-et hozta össze egyedül (2006-ban jött létre a stúdió; 17 év alatt ez nem sok!), amúgy pedig a Call of Duty és a Halo franchise több részében társfejlesztői feladatot látott el (legutóbb a Halo Infinite során segédkezett a 343 Industriesnak). Az EXODUS PlayStation 5-re, Xbox Series-re, és PC-re készül, ám megjelenési dátumát még nem ismerjük.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu