A Madame Web olyan Rotten Tomatoes-pontszámot produkált, hogy innen nehéz lesz talpra állni…

MOZI HÍREK – S.J. Clarkson rendező Madame Web-je jelenleg a Sony élőszereplős Pókverzum-filmjei közül a második legrosszabb Tomatometer-értékelést kapta.

 

 

A Sony Pók-érzéke ma bizonyára nagyon bizsereg. Most, hogy feloldották az embargót, a kritikusok már a Rotten Tomatoes-on adják le a véleményüket a Dakota Johnson vezette szuperhősfilmről, a Madame Web-ről. A Sony élőszereplős Pókverzumának (Venom-filmek, Morbius) legújabb darabja pedig egyik borzalmas kritikát a másik után kapja.

E sorok írásakor a Madame Web mindössze 17%-ot jegyez a Tomatométeren 81 (!) kritika mellett – ennél csak a Morbius 15%-os értékelése rosszabb.

A Madame Web problémája a forrásanyag égbekiáltó semmibevétele. Cassandra Webb (Johnson) és a film gonosztevője, Ezekiel Sims (Tahar Rahim) egyáltalán nem hasonlítanak képregénybeli megfelelőikre. Valójában, anélkül, hogy bármit is elrontanánk, Ezekiel inkább olyan, mint egy filléres sorozatgyilkos egy szörnyű B-filmből, aki időnként ott ólálkodik, és megpróbálja megölni Juliát (Sydney Sweeney), Mattie-t (Celeste O’Connor) és Anya-t (Isabela Merced). Eközben egy olcsó, „gonosz Pókember”-szerű jelmezt visel.

Szomorú egybeesés, hogy S.J. Clarkson rendező Madame Web című filmje február 14-én kerül a mozikba, mert a Marvel-rajongók szívét valószínűleg a Sony Pókverzum-bukása fogja összetörni Valentin-napon.

Mielőtt a Rotten Tomatoes-on a rossz kritikák lehullottak volna, a Madame Web mindössze 39 millió dollárt keresett a nyitóhétvégéjén. Most úgy tűnik, hogy ezek a rossz számok még tovább süllyedhetnek. Kevés esélye van rá, hogy innen sikerüljön szépítenie. Egyesek már ott tartanak, hogy kijelentették: a film már a hivatalos világpremierje előtt megbukott.

Dakota Johnson kitart amellett, hogy a Madame Web egy „önálló univerzumban” játszódik. Ám helyesebb lenne inkább önálló filmnek nevezni. Anélkül, hogy spoilereket árulnánk el, a filmben rengeteg Pókember karaktert láthatunk. Köztük egy fiatal Ben bácsit (Adam Scott), akit a hivatalos trailerben már felfedtek. A rajongóknak azonban nem érdemes arra vesztegetni az idejüket, hogy várjanak a poszt-kredit jelenetekre – ilyenek ugyanis nincsenek!

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy kideríthessük: vajon tényleg annyira rossz lett-e ez a film, mint amilyennek kikiáltották…

Forrás: Rotten Tomatoes

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu