Silent Hill 2 Remake: a Bloober Team elnöke beszólt a Konaminak!

Vagy súrlódások alakultak ki a lengyel stúdió és a japán kiadó között, vagy a kritikus úriember rövid úton elveszíti állását…

 

Szokatlan volt a Konamitól, hogy a Silent Hill talán legikonikusabbnak tekinthető részéből a remake fejlesztését nem házon belül intézte el, hanem kiszervezte a Bloober Teamnek (Observer, Blair Witch, The Medium…), és ebből joggal gondolhatnánk, hogy a két fél között remek a viszony. Csakhogy ennek ellenkezője tűnik reálisnak, ugyanis a Bloober Team játékából a State of Playen bemutatott videó kihúzta a lengyel fejlesztők vezetőjénél a gyufát.

A videót azért is kritizálhatjuk, mert túlzottan az akcióra összpontosított, nem pedig a Silent Hill 2 világára (ami eredetileg is brutálisan jó lett), mert annak is bizony van hangulata. Röviden: egy jó játékot is lehet rosszul bemutatni, és ezt hozta össze a Konami, ugyanis a videót a japán cég vágta! A lengyel Eurogamer leírta, mit is mondott Piotr Babieno, a Bloober Team elnöke az inwestorzy.tv YouTube-csatornának adott interjúban.

„Komolyan mondom, nem mi vagyunk felelősek a marketingért, mert a partnerünk [a Konami] foglalkozik kizárólagosan ezzel. Ez a trailer biztosan nem tükrözi a játék szellemiségét. Ez sem annak a szellemét nem tükrözi, ami egykor volt, sem azét, amit most készítünk. Igyekszünk teljes mértékben tükrözni a 22 évvel ezelőtt debütált játék ideális vízióját. Úgy gondoljuk, hogy amikor a játékosok valódi játékmenetet látnak, teljesen másképp fogják értékelni,” mondta Babieno, aki hozzátette, hogy a vizuális részletesség miatt nem kell aggódni, mert az Unreal Engine 5 minden képességét használják a remake-ben.

Úgyhogy nem olyan jó a kapcsolat a Bloober Team és a Konami között. A japánok legalább rákérdezhettek volna, hogy mit látnának a lengyelek a videóban, hiszen ez lett volna a jó megoldás mindkét fél számára. A Silent Hill 2 Remake amúgy továbbra sem rendelkezik hivatalos megjelenési időszakkal, de valószínűleg idén megjelenik PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu