PlayStation 5 Pro: kiszivárgott, mennyit kérhet el érte a Sony?

A csavar az ügyben az, hogy a Blu-ray meghajtó nélküli verzióra kell gondolni!

 

Szóval ebből az következik, hogy a Sony ebben az esetben is két SKU-val tervezhet. Tehát lehet ez olyan csomag, amelyben a konzol mellett a Blu-ray meghajtó is a pakk része, és egy olyan is, amelyből az optikai meghajtót kispórolják. Tehát állítólag készülhet egy PlayStation 5 Pro Digital Edition is. Tavaly a konzol lehetséges specifikációiról írtunk már, így a lehetséges GPU, CPU és memória kitudódhatott.

Egy új videóban a megbízhatóságában nem patinás Moore’s Law Is Dead kitért a PlayStation 5 Pro tulajdonságaira. A pletykált processzor órajelét nem lehet még megerősíteni, de ő azt hallotta, hogy 16 gigabájt GDDR6, 18 Gbps sávszélességű, 256-bites memóriát tervez használni a Sony. A GPU 60 számítási egységgel (compute unit, CU) rendelkezhet a teljes áramkörön, de ebből 4-et kikapcsolva 56-ot használhat az erősebb PlayStation 5. Az AMD elvárásai szerint a karácsonyi, év végi roham során juthat el a boltokba a PlayStation 5 Pro.

Mennyit kérhet el érte a Sony? Moore’s Law Is Dead szerint a Digital Edition verzióért 500 dollárt kell fizetni (a Blu-ray meghajtós verzióért akkor talán 600-at). Állítólag a gyártási költségek nem számottevően magasabbak az alap PlayStation 5 modellénél. 20 GB helyett 16-tal számolva a legolcsóbb memóriát választva a Sony ugyanis spórolhat a PlayStation 5 RAM-jának árához képest (jogos, hiszen a fejlődő technológia során csökkenni szoktak az árak). Úgy látja a YouTube-os, hogy a PlayStation 5 Pro gyártási költsége egy kicsivel magasabb lehet a kicsivel több mint három éve megjelent modellénél, de az összeg nem lehet olyan sok.

Ugyanez a bennfentes mondta decemberben, hogy a PlayStation 5 Pro egy eléggé fejlesztőbarát konzol lesz, és így a fejlesztőknek nem kell nagyon megerőltetniük magukat a jobb teljesítmény érdekében. Ám semmi sem hivatalos még ebből, így csak és kizárólag pletykaként kezeljük mindezt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu