Nagyot megy a Helldivers 2 – de miért nem játszhatjuk Xboxon?!

A Helldivers 2 folytatja meglepő sikerét: az USA-ban a PSN-en kezdi megelőzni a Call of Duty és a Fortnite titánjait. Eközben egy Microsoft-vezér nem érti, miért nem jelenik meg Xboxon…

 

 

A Helldivers 2 óriási sikere folytatódik! A játék hivatalosan is megelőzte a Fortnite-ot és a Call of Duty-t is a PSN-en az USA-ban. Az eredeti játékhoz képest a folytatás átütő sikernek bizonyult. A játékosok száma napról napra nő.

Az eredeti cím közel sem volt ilyen népszerű, de akárcsak a Palworld a múlt hónapban, a Helldivers 2 is megragadja a pillanatot a reflektorfényben, és napról napra úgy tűnik, hogy egyre több játékos ugrik fel a szekérre, hogy megnézze, mi ez a nagy felhajtás.

Éppen tegnap a Helldivers 2 megelőzte a Destiny 2 minden idők legtöbb Steam egyidejű játékosainak számát. Figyelembe véve az Arrowhead Game Studios méretét egy olyan fejlesztőhöz képest, mint a Bungie, ez egy lenyűgöző teljesítmény. Ezek a számok csak növekedni fognak a következő napokban, ahogy a hype vonat őrülten gördül tovább.

A mai napon megerősítették, hogy a Helldivers 2 megelőzte a Fortnite és a Call of Duty két titánját, és ezzel a PSN jelenlegi csúcstartójává vált az USA-ban.

Ahogy egyre több és több értékelés érkezik, úgy válik világossá, hogy az Arrowhead Game Studios milyen erős címmel rendelkezik jelenleg. Ám csak az idő fogja megmutatni, hogy képes lesz-e hosszabb ideig fenntartani ezt a fajta lendületet.

Ezek a rekordok nyilvánvalóan lenyűgözőek. Azonban van egy dolog, ami visszatartja a játékot a még nagyobb sikertől. Jelenleg ugyanis sok játékosnak nehézséget okoz, hogy játszhasson a vele. A szűkös szerverkapacitás miatt szükségessé vált 450 000 játékosra vonatkozó felső határt bevezetni mind PC-n, mind PS5-en. Ez érthető, tekintve, hogy még a fejlesztő sem számított arra, hogy a játék ekkora siker lesz. Ez azonban azt jelenti, hogy amíg ez nem oldódik meg, addig a Helldivers 2 maximális játékosszámának kemény felső határa van.

Van azonban egy jó hír is: a Helldivers 2 stúdiója már felvett munkatársakat, hogy a játék sikerét követően enyhítsék a munkaterhelést, és remélhetőleg nem tart már sokáig, amíg a szerverproblémák megszűnnek.

 

 

Helldivers 2

 

 

Miért nem jött ki a Helldivers 2 Xboxon?! Phil Spencert is ez izgatja

 

A népszerű Helldivers 2 megjelenését követően a Microsoft Gaming részéről Phil Spencer a PlayStation és PC exkluzivitással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „nem egészen érti”, hogy ez kinek segít. Ez a megjegyzés a közelmúltbeli hírek után érkezett, miszerint egy maroknyi Xbox-exkluzív játék fogja megtenni az ugrást a konkurens platformokra.

Egy nemrégiben tartott prezentáció során Spencer és más Xbox-vezetők megerősítették, hogy négy Xbox-exkluzív játék is több platformra kerül a jövőben.

Nem pontosították, hogy ezek mely játékok lesznek, de bennfentesek szerint a Hi-Fi Rush, a Pentiment, a Sea of Thieves és a Grounded alkotja a listát. Az Xbox-exkluzívok multiplatformra váltásával kapcsolatos pletykák már hónapok óta terjedtek a bejelentést megelőzően. Sőt egyesek azt állították, hogy olyan zászlóshajó játékok is bekerülnek az új stratégiába, mint a Halo, a Starfield és mások. Bár megerősítést nyert, hogy ez nem így van, a mostani bejelentés mégis az Xbox megreformált megközelítését jelzi, amit Spencer egy nemrég adott interjúban hangsúlyozott.

A Game File-nek adott interjúban Spencer a következőket mondta a Helldivers 2 exkluzivitásáról: „Nem vagyok benne biztos, hogy kinek segít az iparágban, hogy nincs Xboxon.”

Úgy tűnik, Spencer arra utal, hogy a Sony sokkal hatékonyabban tudná növelni a Helldivers márkát, ha kiadná a játékot az Xbox nagy játékosbázisára. Spencer azonban a Sony döntését is átérzi. A következőkkel folytatta: „De megértem. Van egy olyan örökség a konzolos játékokban, hogy előnyünk származik abból, ha játékokat szállítunk, és nem máshová tesszük őket. Mi is ugyanezt tesszük”. Bár az exkluzivitás még mindig él és virul a játékokon belül, Spencer az Xbox legutóbbi bemutatóján megjegyezte, hogy a koncepció valószínűleg a következő évtizedben kezd kihalni, ahogy a többplatformos, élőszereplős játékok egyre inkább elterjednek.

Forrás: Game File, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu