Régóta várt módot pótolhatna végre a Battlefield!

A franchise rajongói valamit hosszú ideje követelnek, és ezt az Electronic Artsnak meg kellene végre hallania.

 

Több mint 20 éve indult útnak a franchise, és annak jövője talán abban rejlik, ha a DICE egy klasszikus viccet valósítana meg. A Battlefield 2042 nem hozta a kitűzött reményeket, és az új felvonáson emiatt nagy teher lesz. A Battlefield a jelenlegi funkciókat teheti erősebbé egy opcióként, de a másik lehetőség abban van, ha a DICE egy régi viccből csinál valamit, mert ezzel a veterán rajongók figyelmét is fel tudná a stúdió kelteni.

Sok-sok évvel ezelőtt a Call of Duty-ban felbukkant a Zombies mód. Erre a DICE reagált azzal, hogy poénból bejelentette, hogy a Battlefield egy Dino nevű mód készül. Azóta ez egy régóta futó viccé vált, és ha a DICE komolyan gondolja, a viccből valami kézzel foghatóan játszhatót teremthetne. Igaz, hogy ez viccesnek hangzik (pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a Battlefield mennyire komoly tud lenni), de mégis frissnek hatna az újítás. A Call of Duty évek óta szinte esélyt sem ad a Battlefieldnek, de a Battlefield 2042 után a Call of Duty: Modern Warfare III sem volt valami kiemelkedő.

A Zombies manapság is népszerű a Call of Duty IP-ben, és ezzel rivalizálhatna a Battlefield, ha a Dino mód tényleg létrejönne. A DICE így lépéselőnyben találhatná magát az Activision Blizzard (=Microsoft) stúdióival szemben, de ehhez annyit kellene tenni, hogy a csapat felkarolja az abszurditást. Ezzel a játékosok le tudnák vezetni a feszültséget, és nem egyszer kifejezetten humoros is lehet, ahogy a komoly katonák a 65 éve kihalt hüllők ellen ragadnak fegyvereket. (Jurassic Park crossover?)

Mivel évek óta nincs valami erős helyzetben a Battlefield franchise (amelyet jelenleg a Respawn-alapító Vince Zampella vezet), talán tényleg kellene valamilyen vérfrissítés az IP számára. Erre pedig a Dino mód lehet a megoldás.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu