Elhagyta a Halo társalkotója az Electronic Artsot és a Battlefieldet

Pedig az illető még egy saját stúdiót is létrehozott a kiadó szárnyai alatt.

 

Az Insider Gaming arról számolt be, hogy Marcus Lehto, egy veterán a belső nézetű lövöldözős játékok műfajában elhagyta a stúdióigazgatói pozícióját, és így minden bizonnyal az Electronic Artsot is a háta mögött hagyta. Pedig a Ridgeline Games az ő nevéhez fűződött a 2021-es elindításakor, és elvileg az volt a feladata a Halo társalkotójának, hogy a Battlefield narratív, sztoriközpontú elemein dolgozzon.

Lehto korábban az első három Halo művészeti igazgatója volt, így nagy szerepe volt abban, hogy kialakuljon a Bungie alatt a franchise-ra jellemző sci-fi stílus. Aztán a Bungie későbbi Halo részeinek kreatív igazgatója volt, majd a Destiny eredeti csapatának tagjaként dolgozott a stúdiónál az onnan való távozása előtt. 2014-ben megalapoította a V1 nevű stúdiót, amitől a Disintegration nevű játékot láttuk. Ennek a játéknak (ami az FPS elemeket a valós idejű stratégiával ötvözte) nem volt nagy közönsége, és így a stúdió 2021-ben bezárt.

Lehto ezután ment át az Electronic Artshoz, és így jött létre a Ridgeline Games, amiről hallottuk is, hogy FPS-eken fog dolgozni, majd megérkezett a hivatalos bejelentés, miszerint a Battlefield franchise narratívája hozzá kötődik, és közvetlenül Vince Zampellának jelentett. Zampella a Respawn alapítójaként már befutott, és az Electronic Arts rá bízta a Battlefield IP-t. Lehto szerepe logikusnak tűnt, hiszen az FPS-ek sztorijaiban kifejezetten tapasztaltnak mondhatjuk, és így találó feladat lett volna neki a mindig is többjátékos-központú franchise-ot visszaterelni a régimódi irányba. Ne felejtsük, hogy a Battlefield 2042-ből kimaradt a sztori mód!

Lehto még nem reagált semmire sem, de a LinkedInen, a Facebookon és a Twitteren is módosultak az információi, így ezzel beismerte, hogy a Ridgeline Games már nem az ő munkahelye. A DannyonPC nevű YouTube-felhasználó szerint egy vezetőségbeli változás zajlik a stúdiónál, ugyanis Chris Matthews, a Ridgeline művészeti igazgatója is távozott…

Forrás: PCGamer, Insider Gaming,

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu