A GTA VI fejlesztői kiakadtak – borzalmas munkakörülmények a Rockstarnál?!

A Rockstar GTA VI-on dolgozó fejlesztői attól tartanak, hogy „a menedzsment a mérgező ‘crunch’ gyakorlatokhoz való visszatérés útját egyengeti”…

 

 

A videójáték-ipar legnépszerűbb fejlesztőjénél az elmúlt évtized legjobban várt címe, a Grand Theft Auto VI készülget. Tegnap derült ki, hogy a Rockstar nem akar meglepetéseket a GTA VI-tal kapcsolatban. A dolgozók körében népszerűtlen döntést hoztak. Mégpedig azt, hogy a dolgozókat az irodába küldik, hogy „az új Grand Theft Auto-t azzal a minőségi és optimalizálási szinttel indítsák el, amiről tudjuk, hogy szükség van rá”.

A világjárvány kezdete óta a játékipar egy része otthonról dolgozik, de úgy tűnik, a Rockstar azt szeretné, ha a fejlesztők áprilistól öt napra visszatérnének az irodába, mivel a GTA-franchise nyitott világa a fejlesztés utolsó fázisában van.

A Bloomberg arról számolt be, hogy ez egy népszerűtlen döntés. A most napvilágot látott információk alátámasztják Jason Schreier szavait.

A GTA VI-ot főként a Rockstar North nevű, skóciai, pontosabban edinburgh-i székhelyű stúdióban fejlesztik. Ám a nagy R más stúdióitól is kapnak támogatást. Az elmúlt órákban történt, hogy a Nagy-Britanniai Független Dolgozók Céhe (IWGB) kritizálta a Rockstar legújabb döntését. Névtelen tanúvallomásokat is közzétettek a jelenlegi fejlesztőktől, ahogy arról az IGN is beszámolt.

A brit játékfejlesztőket az IWGB szakszervezet képviseli, és a Rockstar dolgozóinak nyilatkozataiból kiderül, hogy nem akarnak visszatérni az irodába, hogy a stúdióban ne legyen „crunch” (intenzív és elhúzódó munkával járó időszakok).

 

A GTA VI fejlesztői nem akarnak visszamenni az irodába, mert félnek a crunch-tól

 

Sajnos a fejlesztői félelmeknek lehet némi alapja. Ne feledjük, hogy voltak olyan emberek a Rockstaron belül, akik heti 100 órát szenvedtek a Red Dead Redemption 2 fejlesztésén a készítés utolsó szakaszában. A vita és az azt követő felfordulás után pár évvel a Rockstar dolgozói megerősítették a Red Dead Redemption 2 krízisét követő pozitív változásokat.

Emiatt és még sok más ok miatt nem kevesebb, mint 170 Rockstar dolgozó van az Egyesült Királyságban, akik tavaly aláírtak egy petíciót, hogy ne menjenek be az irodákba heti három napra dolgozni, inkább otthonról dolgozzanak.

Emlékezetes, hogy a fejlesztő most azt szeretné, ha dolgozói áprilistól öt napra visszatérnének. Azért, hogy időre befejezzék a GTA-sorozat következő játékának fejlesztését.

Az IWGB szakszervezet azt állítja, hogy a Rockstar nem volt hajlandó beszélni a fejlesztőkkel a kérdésről. Sőt, április 15-től kikapcsolja a munkaeszközökhöz való távoli hozzáférést! Így ez egy tekintélyelvű döntésnek tűnik, amely nem veszi figyelembe az ott dolgozók véleményét. Ugyanakkor a Rockstar hangsúlyozza, hogy nem akarnak visszatérni a régi munkamódszerekhez. A fejlesztők egyelőre bizalmatlanok. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Az IWGB súlya elég nagy lehet ahhoz, hogy változást csikarjon ki…

Forrás: IGN, IGWB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu