Idén sem érkezik még a Battlefield Next?

A Battlefield következő része is érintett volt az Electronic Arts 5%-os leépítésében (erről a nap folyamán már szó esett).

 

Az Electronic Arts bezárta a Ridgeline Games-et (ez volt a Halo társalkotójának, Marcus Lehtónak a stúdiója), és néhányan innen átmennek a Ripple Effect Studiosba, ami érintett a következő Battlefield fejlesztésében is a DICE és a Criterion mellett (utóbbinak két embere a felelős az egyjátékos szegmensért). A cél az, hogy a Battlefield 2042-nél sokkal sikeresebb játékot hozzanak össze.

Tom Henderson, egy bennfentes kb. megerősítette, amit az Electronic Arts mondott korábban (a kiadó 2025-re utalt lehetséges megjelenési időszaknak), és szerinte 2025 októberében fog megjelenni. A Ripple Effect Studios egy free-to-play battle royale élményen dolgozik, ami hasonló lesz a Call of Duty: Warzone-hoz. Az ugyebár az évenként jelentkező Call of Duty mellett frissülni szokott. Két játékmódról hallott Henderson: lesz egy klasszikus Battle Royale mód, illetve a Gauntlet, ahol a csapatoknak bizonyos feladatokat kell teljesítenie, és feladatonként a legkisebb pontszámmal rendelkező csoport búcsúzik a küzdelemtől.

Az új Battlefield a közeljövőben (2025-2030) játszódik, és a fejlesztők az IP gyökereihez akarnak visszatérni (64 fős küzdelmek; a Battlefield 2042 a kurrens-gen platformokon ennek dupláját is megoldotta). A fizikaalapú romboláson, illetve a hagyományos karakterosztály-rendszeren is hangsúly lesz. A Battlefield 2042-be tavaly nyúlt bele a DICE, amikor négy klasszikus karaktertípusra (Assault, Engineer, Support, Recon) felbontotta a karaktereket (Specialist néven futnak). Ha valóban 2025 őszén jön a Battlefield Next, addigra talán már csak a PlayStation 5, az Xbox Series, illetve a PC kapja meg. (Esetleg a Nintendo Switch 2? A PlayStation 4/Xbox One páros már túlzottan idős lenne addigra.)

A Battlefield 2042 élő szolgáltatásos modellje miatt továbbra is szezonokkal bővítget. A 7. évad valamikor március folyamán fog megjelenni az Electronic Arts elvárásainak meg nem felelő játékhoz, amit tehát másfél éven belül fog nyugdíjazni a kiadó, ha a pletykák hivatalos információkat takarnak.

Forrás: WCCFTech, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu