Leírni is eszméletlen: a Call of Duty a Warhammer 40K-val közösködik!

Az Activision Blizzard (vagy most már azt is mondhatjuk, hogy a Microsoft…) IP-je mostanában eléggé sok IP-vel vagy híres személlyel állt össze.

 

A cross-branding stratégia a Call of Duty esetében sok, néhol eléggé érdekes közösködéshez vezett. A Call of Duty korábban összeállt már a Tomb Raiderrel, A fiúkkal (az Amazon TV-sorozatára gondolunk!), Godzillával, King Konggal, a Diablóval, Spawnnal, az Evil Deaddel, He-Mannel, vagy akár Nicki Minaj-zsal. Ezekhez képest a Warhammer 40,000 (vagy 40K) teljesen más kategóriát képvisel!

A Call of Duty Twitterén olvashatjuk a bejelentést, hogy a Call of Duty: Modern Warfare III-ba, továbbá a Call of Duty: Warzone-ba eljut pár olyan skin, amit a gótikus űrszatíra ihletett. Adeptus Astartes, Adepta Sororitas, Astra Militarum – ha ezek a nevek izgalomba hozzák az olvasót, örülhet, mert ők így el fognak jutni a húsz éve futó (és azóta évente jelentkező!) IP-be. Valószínűleg lesz azért módosítás, ugyanis az űrtengerészek ezúttal nem lesznek több mint két méter magasak, mert úgy túl könnyű lenne fejbe lőni őket, ami a Call of Duty-ban is gyorsan kidönti ellenfelünket.

És mostanában nem is ez az egyetlen ilyen crossover, ugyanis egy másik játékban is felbukkant a Warhammer 40K, mivel a PowerWash Simulator is olyan kiegészítőt kapott, amiben a XLI. századból származó járműveket sikálhatjuk olyan tisztára, hogy a galambok rögtön egyből célkeresztbe veszik őket, hogy megint nekiüljünk lepucolni azokat. És ott is egészen szórakoztató lett az eredmény, mert maga az alapjáték is főleg nyugis élményként lett megtervezve, és így nyitott az ajtó arra, hogy más IP-k vendégszerepeljenek egy-két takarításra.

Úgyhogy nem csak a Fortnite olyan, hogy sok IP-vel közösen próbálja a közönség figyelmét felhívni. A Call of Duty is már több éve hasonló utat jár, és ki tudja, hogy mikor jön valami még szokatlanabb kollaboráció. Csak idő kérdése!

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu