Befuccsolt a Starlink?! Elon Musk elkeseredett lépést tett, hogy mentse a menthetőt!

TECH HÍREK – Elon Musk újabb árcsökkentést engedélyez, pedig a Starlink szolgáltatás olcsóbb, mint valaha. A hálózatához való csatlakozáshoz szükséges berendezések beszerzési ára néhány év alatt 500 euróval csökkent…

 

 

Elon Musk egyik legambiciózusabb projektje a Starlink. Ez a kezdeményezés lényegében arra törekszik, hogy a bolygó minden szegletébe eljuttassa az internetkapcsolatot. Musk roppant optimista volt, amikor 2015-ben olyan előrejelzést tett a felhasználók számáról, amelyet sajnos közel sem sikerült elérnie.

Mivel nem tudott hozzáférni a jelentős, 1 milliárd dolláros befektetéshez, Musk kénytelen volt megváltoztatni a Starlink irányát, és egy olyan módszert választott, ami sokakat meglepett: a termékek árának csökkentését.

Ahogy a The Verge egy friss publikációjában rámutat, a Starlink most olcsóbb, mint valaha. A debütálásakor a bárhonnan való kapcsolódáshoz szükséges hardver megvásárlása borsos 720 euróba került. Ezen felül havi 124 eurót kellett fizetni azért is, hogy Európában csatlakozhassunk. Függetlenül a tartózkodási helyünktől. Nem sokkal később ezek az összegek 450 euróra, illetve 100 euróra csökkentek. Ám a Starlink a legutóbbi tarifamódosításban még tovább csökkentette az árakat.

 

Elon Musk igyekszik növelni a Starlink-felhasználók számát

 

Így, mint az amerikai portál kiadványából kiderül, jelenleg 225 eurót fizethetünk az internetkapcsolathoz szükséges hardverért. Ráadásul ahelyett, hogy havi 100 eurót szánnánk a roaming-csomagra, ha bárhol Európában szeretnénk használni, már „csak” havi 59 euróért hozzáférhetünk. Emellett a világméretű csomag ára a néhány héttel ezelőtti havi 65 euróról a jelenlegi havi 50 euróra csökkent.

Musk így akarja kihasználni az általa indítandó mobilhálózati forradalmat. Ettől azt reméli, hogy növelni tudja a platform ügyfeleinek számát. Mint arról néhány hete beszámoltak, a Starlink vezetője több műhold küldésére készül. Ezek segítségével eltekinthetünk attól, hogy a szolgáltatás eléréséhez Starlink-antennát kelljen vásárolni. Érthető tehát, hogy a hardver árát csökkentették, amihez hozzá kell adni a szolgáltatás roaming-díjaira vonatkozó kedvezményeket is.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu