System Shock remake: végre kiderült, mikor érkezik a PlayStation és az Xbox verzió!

Többszöri halasztás után a System Shock remake fejlesztői megerősítették, hogy mikor érkezik a játék PlayStationre és Xboxra.

 

 

A Nightdive Studios egy friss közleményben megerősítette, hogy a System Shock remake hamarosan, májusban PlayStationre és Xboxra is megjelenik. A 2023 óta PC-n is elérhető System Shock remake-je átdolgozza a magával ragadó szimulációs lövöldözős játékot. Az új verzió számos kiegészítést és életminőség-javítást hozott. Például fejlesztett látványvilágot, jobb játékosmozgást és friss befejezést a SHODAN-nal való végső leszámolásban.

A System Shockot a Looking Glass Studio fejlesztette 1994-ben, és nem más, mint Warren Spector készítette: Spector a játékipar kiemelkedő neve, aki az Ultima franchise különböző címeiről, a Deus Ex-ről és a Thief: Deadly Shadows-ról ismert.

Manapság Warren Spector saját stúdióját, az OtherSide Entertainmentet működteti.

Az eredeti játék azonnali sikert aratott. Ez arra késztette a fejlesztőket, hogy 2023-ban elkészítsék a PC-s remake-et. Azóta sokan kíváncsiak voltak arra, hogy a System Shock megjelenik-e konzolokra. Egy hivatalos bejelentés megerősítette a megjelenést. A System Shock remake május 21-én jelenik meg PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. A játék digitális változatban minden platformra elérhető lesz, de fizikai változat csak PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re lesz kapható.

 

 

System Shock remake

 

 

Milyen újításokat hozott a System Shock remake?

 

A System Shock remake számos változtatást vezet be az 1994-es játékhoz képest. Ezek némelyike hatalmasat javít a játékon. A legközvetlenebb hatással a vizuális felújítás bír, de más életminőség-javítások is javítják az általános élményt. Az új kezelőfelület kevésbé zsúfolt. Így tisztább látványt nyújt a játék során. A játék mozgása jobban hasonlít a modern első személyű játékokhoz, és a konzolos gamepadekhez áttervezett vezérlés tovább javítja a gördülékenységet.

Nem utolsósorban a női főszereplő hozzáadása lehetővé teszi, hogy a magával ragadó szimuláció még inkább magával ragadó legyen mindenki számára, aki szeretné élvezni ezt az élményt.

A remake egyik újítása az eredeti verziótól eltérő befejezés. Utóbbi a rajongók negatív kritikájának egyik pontja volt. Az egyik legjobb játék-főgonosznak tartott gonosz mesterséges intelligenciával, SHODAN-nal való összecsapás másképp végződik, mint azoké, akik az 1994-es verzióval vagy akár a 2015-ös System Shock: Enhanced Editionnel játszottak. Akik az új befejezésnek szeretnének tanúi lenni, azok tudják, hogy a remake egy normál végigjátszása körülbelül 20-25 órát vesz igénybe.

Miközben a Nightdive Studios a remake kezelésével foglalkozott, a System Shock 2 Enhanced Editionjén is dolgozott. A stúdió azonban még nem közölt megjelenési dátumot. Korábbi bejelentésekben a Nightdive Studios megemlítette, hogy azok, akik megvásárolták a System Shock remake-et, a megjelenéskor ingyen megkapják a System Shock 2: Enhanced Editiont. Ez az akció a PC-s verzióra volt érvényes. Most, hogy a játék konzolokra is megjelenik, még nem tudni, hogy a PlayStation és Xbox felhasználókra is kiterjed-e.

Forrás: Game Informer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu