DOOM Eternal: hamarosan itt a hivatalos modtámogatás?

Az id Software játéka így még tovább kaphat figyelmet a közönségtől.

 

2018-ban említette az id Software, hogy a lövöldözős játék hivatalosan is modtámogatásban fog részesülni. Aztán 2020 tavaszán megjelent Doom Slayer kalandja, de a modtámogatás elmaradt. Lezavartuk a pandémiát, és még mindig semmi. Eközben a stúdió anyacégét, a ZeniMax Mediát magához húzta a Microsoft, és talán emiatt jut lassan el oda az id Software, hogy végre betartsák a szavukat, igaz, azt két évvel a jtáték megjelenése előtt mondták.

A SteamDB-n látni egy módosítást, ami a DoomModPortal.exére hivatkozik. Emiatt valószínűleg rövid időn belül egy modportál csatlakozhat a DOOM Eternalhoz. Tegnapelőtt történt ez a változtatás a felületen, és még nem történt bejelentés ezzel kapcsolatban. Eddig semmilyen utalás nem volt erre a modportálra. 2018-ban ígérte a rendező, Marty Stratton, hogy jelenleg ezzel terveznének, de már akkor is fontos volt számára, illetve Roberty Duffy-nak, aki az id Software technikai igazgatója volt.

Nem hivatalos modokból nincsen hiány, így például van egy olyan, ami a részecskehatásokat tette szebbé, vagy egy olyan is, ami eltávolítja a vörös szűrőt a képernyőről, ha kevés HP-nk lenne. De lehetne még többet is sorolni; a lényeg az, hogy ezek mögött nincs ott hivatalosan az id Software és a Bethesda (vagy mondhatnánk Microsoftot is, ha már övék ez a kiadó, ahogy az Activision Blizzard is).

Ha megvalósul a hivatalos modportál, gondoljunk bele, mekkora lehetőség állna a DOOM Eternal előtt. Mennyire remek lehetne, ha az első két DOOM az id Tech engine-jén lenne felújítva? Mivel a franchise-nak rengeteg rajongója van, szinte biztosra vehetjük, hogy ez egyszer meg fog valósulni (ha már nem történt volna meg), és ha emögé beáll a Microsoft, akkor érdekes lesz látni, hogy az amúgy is népszerű játék élettartama mennyire meghosszabbodik.

Vajon meg tudják oldani a modtámogatást konzolokra is? Az lenne a kiváló húzás a fejlesztőktől, nem?

Forrás: WCCFTech, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu