Fontos Xbox- és PlayStation-frissítést kapott a Pentiment!

Egy friss javítást kapott a Pentiment, amely az Xbox- és PlayStation-verziók közötti észrevehető képkockázási eltérést orvosolja.

 

 

A Pentiment, egy első féltől származó Xbox-játék új javítást kapott, hogy a framerate-beállításai a PlayStation 5-ös verzióéval egy szintre kerüljenek. A Pentiment PlayStation-konzolokon való megjelenésekor a rajongók gyorsan megfigyelték, hogy a framerate magasabb, mint az Xbox-változaté. Ez némi jogos elégedetlenséget váltott ki a Microsoft-rajongók körében. A játékosok visszajelzéseire reagálva az Obsidian Entertainment gyorsan kiadott egy frissítést, amely orvosolja ezt az eltérést.

A Pentiment című kaland-szerepjáték egyike az elsőszámú Xbox-címeknek, amelyek multiplatform megjelenést kaptak a Microsoft friss akciójának keretében.

A közösség meglepetését fejezte ki, amikor egy belsős Xbox-játék technikailag jobban futott a konkurencia gépén. Az Obsidian Entertainment azonnal reagált, és kiadta a Pentiment 1.3-as javítócsomagját, amint azt a cég hivatalos Twitter-fiókján bejelentette. Ez a frissítés 120 FPS-t tesz lehetővé az Xbox Series X számára. Így a PlayStation 5-ös verzióval egy szintre kerül. Amikor a játékosok észrevették, hogy a játék jobban futott PlayStation 5-ön, mint az Xbox Seriesben, az Obsidian Entertainment igazgatója, Josh Sawyer kijelentette, hogy a probléma egy hibának köszönhető.

Az 1.3-as javítás a High Contrast elérhetőségi opciót is javítja, amely nem működött rendeltetésszerűen. A frissítés olyan jelentős változtatásokat tartalmaz, mint például a PlayStation és Switch verziók ikonjainak frissítése. Valamint az előbbinél a kontroller grafikájának frissítése. Végül kijavítja a PlayStation 5-ön a platina trófea nevét, ami egy furcsa mulasztás volt a fejlesztő részéről.

A Microsoft 2018-ban felvásárolta az Obsidian Entertainmentet. Ezt megelőzően független fejlesztő volt, és a legtöbb játék multiplatformos volt. Ez év februárjában az Xbox Games Studios új kereskedelmi stratégiát indított el. Ennek része az Xbox első féltől származó játékainak kiadása más platformokon valamikor az első megjelenésük után. A Pentiment mellett egy másik Obsidian Entertainment-játék, amely különböző platformokra érkezik, a Grounded című túlélő akció-kalandjáték. A közeljövőben a Tango Gameworks és a Rare által készített Hi-Fi Rush és Sea of Thieves is követi majd ezt a példát.

Ami a jövőt illeti, az Obsidian Entertainment az Avowed-et készíti elő, a Pillars of Eternity világában játszódó, várva várt akció-kaland szerepjátékot.

 

Pentiment Update 1.3 Patch Notes

  • A nagy kontrasztú elérhetőségi opció hibás megjelenítésének javítása.
  • A 120fps engedélyezve az Xbox Series X esetében
  • Frissített ikon (PS4/5, Switch)
  • A platina trófea nevének frissítése („Historia Tassiae” PS4/5)
  • Frissített PS4/5 kontroller grafika

 

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu