Veszélyben lehet a Warhammer: Space Marine 2 jövője?! Fontos fejlemény az ügyben

Miután a „rossz hír” szinonimájává vált, az Embracer eladja a Warhammer: Space Marine 2-t, annak készítőit és a KOTOR remake-et fele annyiért, mint amennyit fizetett érte…

 

 

Az Embracer Groupról az elmúlt három évben volt szó, a cég 2008-ra nyúlik vissza. A társvállalat, amely 2019-ben a jövőjét masszív stúdiófelvásárlásokra építette azzal a céllal, hogy iparági mércévé váljon, most megerősítette az egyik stúdió elvesztését. A Warhammer 40K Space Marine 2-t fejlesztő Saber Interactive-ot fele annyiért adták el, mint amennyibe került.

A stúdióbezárások és a több mint 20 törölt játék mellett, valamint az óriás Embracer óriásvállalatnál történt rengeteg elbocsátás mellett a Saber Interactive távozása a cég égisze alól két hete volt szóbeszéd tárgya, amikor a források azt állították, hogy a konglomerátum valóban tervezi a stúdió eladását.

A pletykák és féligazságok ma megerősítést nyertek: a Saber Interactive a ma reggel aláírt megállapodást követően a Beacon Interactive része lett.

A Saber eladásával a cég tulajdonképpen ismerős terepen marad. A Bloomberg szerint a Beacon Interactive egy magánbefektetési holding. Élén a Saber Interactive társalapítója, Matthew Karch áll. Az üzlet 247 millió dollárt eredményezett. Ez meglepő, hiszen az Embracer 2020-ban 525 millió dollárt a Saber Interactive megvásárlásáért.

De mi a helyzet a Saber házon belüli licenceivel és stúdióival? A tisztánlátás kedvéért: az amerikai vállalatnak több mint 20 belső csapata van. Ennek értelmében ők is az Embracer részei voltak. A Saber Interactive kivonulása azonban nem lesz teljes.

Az Embracer megtartja a stúdiók jó részét, köztük a Tripwire Interactive-ot, a Chivalry készítőit és az Aspyr Mediát, amely a nemrég megjelent Star Wars: Battlefront Classic Collectionért felelős.

A licencelés terén a Saber Interactive a Warhammer 40K vagy a Star Wars márkákkal dolgozott. Mindkettő távozik a cégtől. A TechRadar információi szerint mind a Warhammer 40,000 Space Marine 2, mind a Knights of the Old Republic remake-je a Saberhez csatlakozik, mint a két játék eszközeinek és felhasználási jogainak tulajdonosa.

 

A Space Marine 2 fejlesztői mellett a Metro stúdiót is eladhatják

 

A másik stúdió, amely jelenleg a legtöbb kételyt kelti, a 4A Games. A Metro-sorozat szülőatyja 2020 óta a Saber Interactive tulajdonában van. Ám ez a kilépés az ukrán stúdiót a levegőben hagyja. Jason Schreier szerint a Saber kilépése kéz a kézben jár a Beacon Interactive-val kötött megállapodással. Utóbbi szerint a 4A Games és a Zen Studios egy meghatározott időn belül fix áron megvásárolja a céget.

Forrás: GamesIndustry.biz, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu