Radikális változás várhat a Steam-re?! Íme a Valve friss bejelentése!

TECH HÍREK – A Steam frissítése után például a többi felhasználó könyvtárát akkor is élvezhetjük majd, ha ők is játszanak…

 

 

A Steam egy hivatalos közleményben jelentette be, hogy egy új lehetőség érkezik: a „családi csoportok”. Ez az egyelőre csak béta formában elérhető alternatíva a „családi kölcsönzés” és a „családi mód” helyét veszi át. A két funkció hibridje lesz, amely nagy előrelépést ígér a felhasználók számára. Külön kiemelendőek az új könyvtármegosztási lehetőségek, amelyek sokkal felhasználóbarátabbak lesznek, mint az eddig ismertek.

 

Több lehetőség a játékok megosztására a Steam-en

 

Minden Steam-felhasználó, aki csatlakozik egy családi csoporthoz, automatikusan hozzáférhet a csoport többi tagjának játékaihoz. Ezek a könyvtáruk alján fognak megjelenni. Játék közben nem lesz különbség az új lehetőséggel megszerzett és a megvásárolt címek között. Saját mentésünk, eredményeink vagy Workshop fájljaink lesznek.

Kicsit olyan, mintha egy játékos kölcsönadná nekünk a játékot fizikai formában, és amíg nem kéri vissza, addig az minden szempontból a miénk.

A nagy különbség ebben az új modellben az, hogy sokkal inkább úgy működik, mint a fizikai játékok. Mostantól a családi csoportunkban lévő más felhasználók könyvtáraiból is használhatunk játékokat. Még akkor is, ha éppen egy másik címmel játszanak. Az egyetlen korlátozás a példányszám. Ha például hatan vagyunk a háztartásban (ami a maximális létszám), és mindannyiunknak csak egy példánya van a Half-Life-ból, akkor egyszerre csak egy személy játszhat a Half-Life-fal. Ha a csoport egy másik tagja is játszani szeretne, akkor meg kell vennünk egy második példányt.

Nem minden videójáték osztható meg a családi csoportos lehetőségen keresztül. Vannak olyan esetek, amikor egyszerűen nincs értelme, például olyan címek, amelyek havi előfizetéstől függenek. Ráadásul a fejlesztők bármilyen okból kiléphetnek a programból.

A játékosoknak is óvatosnak kell lenniük a játékuk megosztásával kapcsolatban: ha a családi csoportunk egyik tagját eltiltják, mert a mi játékunk másolatával csalt, akkor minket is eltiltanak.

A megosztott könyvtárak mellett izgalmas új szülői felügyeleti lehetőségek is megjelentek. Ezek megkönnyítik a fiatal játékosokkal rendelkező családok életét. Még egy kicsit korai lenne megállapítani, hogy mindez mennyire működik, mivel a frissítés még csak most érkezett meg. Ráadásul a kipróbáláshoz kötelező regisztrálni a Steam bétára. Papíron azonban több mint érdekes ötletnek tűnik.

Forrás: GeekWire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu