Baldur’s Gate 3: olyan crossovert kaphat a játék, amire sosem gondoltunk volna!

A Baldur’s Gate 3 rendezője egy érdekes szavazást tett közzé, majd egy rejtélyes képet, amely egy másik játékkal való váratlan crossoverre utal…

 

 

Ha a Baldur’s Gate 3 rendezőjének, Swen Vinckének a szavaiból lehet következtetni, akkor a díjnyertes RPG hamarosan valamiféle crossover-t kaphat. Méghozzá a Vampire Survivors-szel! Tekintve, hogy mindkét játék a fantasyben gyökerezik, egy crossovernek a kettő között lenne értelme.

A Baldur’s Gate 3 és a Vampire Survivors két sikeres játék a maga nemében: míg az előbbi egy AAA cím, amely tavaly többszörös Év játéka díjat zsebelt be, addig az utóbbi egy indie játék, amely sokkal nagyobb sikert ért el, mint azt kezdetben gondoltuk.

A Larian főnöke, Swen Vincke legutóbbi tweetjében két népszerű játék, a BG3 és a Vampire Survivors lehetséges összejövetelét hintette el. A Twitteren egy szavazást tett közzé, amelyben azt kérdezte, hogy a két játék együttműködjön-e. Az egyetlen két lehetőség a „Yes” és a „F— yes” volt. Ez arra utal, hogy a szavazás eredménye lényegtelen a tényleges döntés szempontjából, amely úgy tűnik, már meg is született.

A cikk írásakor már több mint 19 000 szavazat érkezett, és a felhasználók 51,2%-a a „F— yes” opciót választotta.

A szavazás kommentszekciójában Vincke egy rejtélyes képet is megosztott. Ezen ő és a Vampire Survivors mögött álló főszereplő, Luca Galante látható. Ezt követően a posztot elárasztották mindkét játék izgatott rajongói. Néhány rajongó kifejezte, hogy szívesen látná a Baldur’s Gate 3 népszerű karakterét, Asteriont a Vampire Survivorsben. Egy másik felhasználó azt írta: „Ölni tudnék, hogy Peppino-ként játszhassak a BG3-ban”.

 

A Baldur’s Gate 3 / Vampire Survivors crossover kölcsönösen előnyös lehet mindkét fél számára

 

A BG3 még mindig elég népszerű, az elmúlt hónapban átlagosan több mint 90 000 egyidejű játékos volt a Steamen. Ám ez az első alkalom, hogy ez a statisztika a játék megjelenése óta hat számjegyű érték alá süllyedt. Másrészt a Vampire Survivors számai is stagnáltak az elmúlt egy évben. Miután legutóbb 2023 áprilisában lépte át a 10 000 átlagos egyidejű játékos számát.

Nyilvánvaló, hogy mindegyik játékra ráférne némi új tartalom, hogy növeljék a játékosok elkötelezettségét, és ez az év bizonyos okokból tökéletesnek tűnik az új játékosok bejuttatására.

A Larian Studios esetében a feltételezett crossover megfiatalíthatja a BG3 közösségét a játék 2024 első negyedévében esedékes fizikai megjelenése előtt. Hasonlóképpen, a crossover a Vampire Survivors fejlesztőjének, a Poncle-nek is hasznára válna, hogy több rajongót vonzana, mivel a játékának eredetileg tavaly bejelentett animációs tévésorozat-adaptációjának munkálatai folytatódnak.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu