Baldur’s Gate 3: megtudtuk, hány lemezen fog terpeszkedni a kézzel fogható kiadás!

A Larian Studios játékának bolti verziója ezen túl még egy kisebb késést összeszedett.

 

Novemberben jelentette be a Larian, hogy a Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition három lemezre fért csak fel az Xbox Series X-en, míg PlayStation 5-ön két lemezen kapjuk majd meg a 2023-ban megjelent kiváló RPG-t. A PC-sek nem jártak jól: ahelyett, hogy a játékot felgyömöszölték volna több lemezre, mindössze egyetlen árva lemez jut nekik, amin mindössze a telepítő van, plusz a játék CD-kulcsa. És ennyi: lehet letölteni az internetről. Elég szomorú, de manapság a PC-sek szemét ennyivel szokás kiszúrni.

Michael Douse, a Larian kiadásért felelős igazgatója a Twitteren megerősítette, hogy a Baldur’s Gate új részének lemezes változatával kapcsolatban módosultak a tervek: „A Baldur’s Gate 3 Xbox-os kiskereskedelmi verziója valóban 4 lemezzel fog rendelkezni, mivel 500 megabájttal túlléptük a 3 lemezes limitet. Az egyetlen lehetőség az lett volna, hogy kivágunk valamennyi tartalmat, de ennek nem volt értelme, így megerősítettük a 4 [lemezt]. Valószínű, hogy az 1. hullám március 25-i dátuma emiatt április első hetére csúszik, de az egyes SKU-kat a készültség sorrendjében kezdjük el szállítani. Először a PC-sek jönnek, mert lemezek nélkül egyszerűbb az élet. 4 lemezzel már nehéz!”

Szóval az Xboxos lemezes kiadás március vége helyett április elején kezd eljutni hozzánk, ami nem olyan nagy halasztás, de mégis késésről kell beszámolnunk. A Baldur’s Gate 3 Deluxe Editionben (amit 80 euróért, 32 ezer forintért lehet megvásárolni) a világ térképét, három CD-n a soundtracket, egy Mind Flayer posztert, két kitűzőt, harminckét matricát, illetve egy, a régi PC-s megjelenésekhez hasonló nagy dobozt kapunk. Digitális extrák is lesznek (Divinity Item Pack, Bard Song Pack, Adventurer’s Pouch, exkluzív kockaskin, Rivellon-festmények, továbbá digitálisan D&D karakterlapok, művészeti könyv és soundtrack).

Úgyhogy az Xbox Series verzió emlékeztethet minket a 2000-es évek elejére, amikor a DVD-meghajtók még nem terjedtek el, és a PC-s játékújságok is több CD-nyi tartalmat adtak…

Forrás: VGC,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu