PlayStation 5 Pro: a Sony vizsgálódik a súlyos szivárgások miatt!

De ezzel a Sony lényegében beismerő vallomást tett, ugyanis ha nem készülne a PlayStation 5 félgenerációs verziója, akkor nem kezdeményezne a cég vizsgálatot a szivárgások után…

 

A PlayStation 5 Pro kapcsán rengeteg dolgot hallottunk, és ezekről mind be is számoltunk. Nagyobb, az AMD következő generációs architektúrájából is merítő GPU, gyorsabb rendszermemória, kicsivel gyorsabb (de az alap PlayStation 5-ével azonos) processzor, sugárkövetésben hatalmas előrelépés, a következő konzolgenerációra kihegyezett PlayStation Super Resolution (PSSR) MI-t használó felskálázó technológia… szóval izgalmasnak hangzik mindez.

Már az IGN is arról számolt be, hogy az először a Moore’s Law Is Dead néven futó YouTube-os által említett, majd az Insider Gamingnek író Tom Henderson által megerősített belső dokumentum tartalma hiteles. Kiderült, hogy a PlayStation 5 Pro-val kapcsolatos dokumentum egy külsős féltől származik, és Henderson szerint a Sony cégen belüli nyomozást kezdett, hogy kiderítse, honnan jutott ki a sok adat a Trinity kódnéven futó konzol fejlesztéséről.

Henderson még nem biztos a következményekben, mert szerinte nem biztos, hogy egy bizonyos személy fülét el tudja kapni a Sony, de a cég ennek következtében a külsős fejlesztőktől részben megvonhatja az új technológiát, azaz kevesebben juthatnak fejlesztőkészletekhez a szivárogtatónak köszönhetően. Ha valóban ehhez folyamodik a Sony, az felettébb rosszul festene, mert a kollektív büntetés nem sok eredményre vezet, és így a külsős partnerek inkább a Microsoft (Xbox Series) és a Nintendo (Switch 2) felé tekinthetnek.

Csakhogy a Sony még hivatalosan be sem jelentette a PlayStation 5 Pro-t, és emiatt nem olyan meglepetés, hogy a cég nem reagált a pletykára, és akár pénzt is tehetnénk arra, hogy nem is fog, ugyanis ezzel is csak saját magát buktatná le. A pletykák szerint 2024 végén vagy 2025 elején jelenhet meg a konzol a Nintendo Switch utódjához hasonlóan. Kérdés, hogy a Sony mennyit mer majd elkérni érte…

Forrás: WCCFTech, IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu