Dragon’s Dogma 2: PC-n gyenge teljesítmény; konzolon sem megy a 60 FPS! [VIDEO]

Az első elemző videó szerint a nem korlátozott frame rate miatt nem kapunk teljesen stabil teljesítményt, és nem nagyon szabad arra számítani, hogy lazán hozni fogja Itsuno Hideaki játék a 60 FPS frame rate-et…

 

ElAnalistaDebits elemző videója lett lent beágyazva. PlayStation 5-ön a Dragon’s Dogma 2 dinamikus 4K felbontáson kb. 38 FPS-sel fut temporal reconstruction segítségével, korlátlan frame rate-tel. Xbox Series X-en is hasonló a felbontás, de az átlag FPS 38 helyett 40, de ez sem sokkal jobb. Xbox Series S-en a dinamikus felbontás 1440p, az átlag teljesítmény pedig 35 FPS. Mindhárom konzolon (Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 5) csak egy grafikus mód van. Xbox Series S-en nincs sugárkövetés (ray tracing = RT), PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en és PC-n pedig a globális megvilágításhoz használta a Capcom, és nem hat az árnyékokra és tükröződésekre.

A töltési idő gyorsabb lehet PC-n egy NVMe SSD-n, PlayStation 5-ön pedig egy leheletnyivel gyorsabb az Xbox Series-hez képest. A PlayStation 5 átlag felbontása kicsivel nagyobb az Xbox Series X-en látottakkal összevetve. Viszont mindenhol korlátlan a frame rate, holott jobb lehetett volna 30 FPS-re limitálni, de erre nincs lehetőség. Az Xbox Series X lépéselőnye átlag 2-3 FPS, PC-n pedig a legjobb a látótávolság, a második helyen pedig a PlayStation 5 áll. A távolban az Xbox Series kevesebb árnyékkal és növényrészletességgel bír. A PlayStation 5 árnyékai részletesebbek, Xbox Series-en pedig néhány erősen tesszellált terepen csíkosabbnak hat minden. Xbox Series S-en kicsit gyengébb a tükröződés, ami minden platformon SSR-alapú.

Mondhatnánk, hogy PC-n játsszunk, de ott a Denuvo mellett a teljesítmény még a legmodernebb gépeken is hibázik. Nincs DLSS 3 sem (erre még várni kell). Röviden az a baj, hogy a játék rendszerei a processzorra támaszkodnak. A Capcom így magyarázta: „A Dragon’s Dogma 2-ben nagy mennyiségű CPU-használat van minden egyes karakternek, és dinamikusan kiszámítják a fizikai jelenlétük hatását a különböző környezetekben. Bizonyos helyzetekben, amikor számos karakter jelenik meg egyszerre, a CPU-használat nagyon magas lehet, és ez hatással lehet a képkocka sebességére. Tisztában vagyunk azzal, hogy ilyen helyzetekben a GPU-terhelést csökkentő beállítások jelenleg korlátozott hatást fejthetnek ki, azonban keressük a lehetőségeket, hogy a jövőben javítsuk a teljesítményt.”

A Dragon’s Dogma 2 ma jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu