A Sony legfrissebb szabadalma forradalmasíthatja a játékok párbeszéd-rendszereit?!

TECH HÍREK – A Sony továbbra is számos szoftverszabadalmat nyújt be. Legutóbb egy olyan rendszerre vonatkozót, amely egyes játékosok számára egyszerűsítené a párbeszédet…

 

 

Egy nemrég közzétett szabadalomból kiderült, hogy a Sony szoftverrendszere egyszerűsítené a párbeszédet. A cél az, hogy a hosszú szövegrészeken átugró játékosok ne maradjanak le a kulcsfontosságú küldetés vagy történet részleteiről. Az elmúlt hónapokban számos, a felhasználókat segítő Sony-szoftverszabadalom került nyilvánosságra. Ezek rávilágítanak a technológiai óriáscég kutatás-fejlesztési erőfeszítéseire.

Az 1946-ban alapított Sony régóta a technológia és a média élvonalába tartozik, leányvállalatai többek között televíziós hardverekre és programozásra, videójáték-konzolokra és -címekre, zenei berendezésekre és lemezkiadókra szakosodtak.

A Sony szabadalma szerint a vállalat egy olyan szoftveren dolgozik, amely mérné a játékosok reakcióját a párbeszédek összetettségére. Egyszerűsített szöveges összefoglalót kínálna, hogy a felhasználók ne maradjanak le a legfontosabb részletekről. A szabadalom kifejezetten a bonyolult narratívával és kiterjedt párbeszédekkel rendelkező játékokat célozza meg, amelyek egyes játékosokat túlterhelhetnek és összezavarhatnak.

Ez a párbeszédek bonyolultságát vizsgáló szoftver mérné a játékosok reakcióját a terjedelmes szövegre. Lehetőséget adna a játékosnak arra, hogy az elhangzottak egyszerűsített összefoglalóját aktiválja. Így azoknak a játékosoknak, akik esetleg át akarják ugrani a hosszú párbeszédrészleteket, nem kell aggódniuk amiatt, hogy lemaradnak a történet elemeiről vagy a küldetés részleteiről. Ez a dialógusok bonyolultságát javító rendszer a Sony közelmúltbeli szoftveres szabadalmainak sorát gyarapítja. Utóbbiak mind a felhasználói élmény javítására összpontosítottak. Ám nincs garancia arra, hogy ezek közül a programok közül bármelyik is elérhetővé válik a nyilvánosság számára.

 

 

Sony

 

 

A Sony párbeszéd-komplexitás szoftver szabadalmának részletei

 

A Sony párbeszéd-komplexitásra vonatkozó szoftver szabadalmában részletezettek szerint ez a rendszer kiértékelné a játékosok válaszát a hosszabb párbeszédrészletekre. Ezután a szöveg egyszerűsített összefoglalójának elkészítésére irányuló felszólítást indítana el. Ha például a rendszer észreveszi, hogy a játékos megpróbál átugrani egy jelenetet, akkor a felhasználó felszólítást kap, hogy kapjon egy összefoglalót a legfontosabb párbeszédpontokról.

A játékosok továbbra is kaphatnak még egyszerűsített összefoglalókat, vagy lemondhatnak az összefoglalóról, és egyszerűen átugorhatják a jelenetet, ahogyan szeretnék.

Ez a rendszer lehetővé tenné a játékosok számára, hogy a játékokat a saját preferenciáikhoz igazítsák. Mindez a Sony azon törekvéseinek középpontjában áll, hogy a játékokat elérhetőbbé tegye. Fontos azonban megjegyezni, hogy a vállalatok gyakran nyújtanak be olyan szabadalmakat, amelyek soha nem valósulnak meg. Így nem tudni, hogy a játékosok valaha is használni fogják-e ezt a párbeszédkomplexitású szoftvert.

Forrás: Justia Patents

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu