Steam: fontos fejlesztés várható a jutalmak területén!

TECH HÍREK – Míg a Valve rendszeresen osztogat jutalmakat különleges események alkalmával, a Steam-felhasználók hamarosan következetesebb módot kaphatnak az ösztönzők megszerzésére.

 

 

A Steam egy nemrég megjelent szabadalom szerint a felhasználók számára jövedelmezőbbé teheti a Discovery Queue-t. A Discovery Queue elég népszerű funkció volt a játékosok számára, hogy megtaláljanak néhány rejtett gyöngyszemet. Úgy tűnik, hogy az új funkció még több embert fog vonzani az ösztönzéssel.

A Discovery Queue-t egy évtizeddel ezelőtt adták hozzá, és rendkívül hasznosnak bizonyult a fejlesztők számára, különösen a kisebb léptékű projektekkel rendelkezőknek.

Olyan játékok listáját javasolja, amelyeket a felhasználóknak érdemes kipróbálniuk. Méghozzá olyanokat, amelyeket kifejezetten számukra válogattak össze. Minden felhasználó saját, személyre szabott várólistáját befolyásolja, hogy milyen műfajban játszik a legtöbbet. Valamint, hogy milyen kívánságlistát vezet, és számos más, a Steam algoritmusa által meghatározott tény. A fejlesztők gyakran több stratégiát is alkalmaznak annak érdekében, hogy játékuk a Discovery Queue segítségével minél több felhasználóhoz eljusson. Ugyanis ez lényegében egy módja annak, hogy ingyenesen népszerűsítsék játékukat.

A Steam által benyújtott új szabadalom szerint a felhasználók hamarosan jutalmakat kaphatnak a Discovery Queue használatáért. Több összetevő is szerepet fog játszani, amelyek meghatározzák majd, hogy a játékosok milyen tárgyakat kapnak. Az Incentive, Content és Bonus item meghatározó komponensek alapján a Steam létrehoz egy listát a felhasználók számára javasolt tárgyakról, és egy hozzá kapcsolódó jutalmat.

 

 

Steam Valve

 

 

A Steam-en átdolgozott Discovery Queue a felhasználók és a fejlesztők számára is előnyös lehet

 

Meg kell jegyezni, hogy a jutalmak nem feltétlenül egy játékhoz kötődhetnek önmagukban. A szabadalom részletezi, hogy egy adott tartalomkategória is ösztönözhető. Például a játékosok bónuszelemet kaphatnak különböző műfajok, például az akció, a túlélés vagy a stratégia felfedezéséért.

Azt is meg kell jegyezni, hogy ezek a tárgyak is személyre szabottak lesznek, mivel bizonyos preferenciafaktorok határozzák meg, hogy a felhasználónak megmutatják-e őket vagy sem.

Meg kell említeni, hogy ez az ötlet nem teljesen újszerű. Hiszen a Valve már korábban is jutalmazta a felhasználókat a Discovery Queue teljesítéséért a Steam Awards során. A fő különbség azonban az, hogy úgy tűnik, hogy ennél a tervezett funkciónál több tényező is szerepet játszik. A várólista egésze helyett az egyes elemekhez lesz kötve.

Ez a funkció mind a játékosok, mind a fejlesztők számára üdvözlendő változás lehet. A jutalmak több felhasználót vonzanának a funkcióhoz. A fejlesztők pedig nagyobb láthatóságot kapnának. Ettől függetlenül sok szabadalom valójában sosem valósul meg. Meglátjuk, hogy ez a funkció napvilágot lát-e…

Forrás: GLF

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu