Project Apollo: videókon a Monolith Productions törölt Batman-játéka! [VIDEO]

Nem csak a Rocksteady és a WB Montréal dolgozott olyan Batman-játékon, ami végül nem jutott el a fejlesztése végéig, hanem volt egy olyan projekt is, amit egy másik Warner-stúdió készített.

 

A Middle-Earth: Shadow of Mordor és a Middle-Earth: Shadow of War fejlesztőcsapata, a Monolith Productions is dolgozott egy denevéremberes játékon, ami Project Apollo kódnéven futott, és végül a kiadó, a Warner Bros. Interactive kaszálta el. Az Arkham-játékokhoz hasonlóan csáklyával vagy a levegőben siklással is közlekedhettünk volna Gotham városában, de a Batmobile sem maradt volna ki. A játék elemei közé tartozott a nyomozás, több kütyü, a lopakodás, illetve egy olyan harci rendszer, amit a Rocksteady játékai inspiráltak.

Viszont nem maradt volna ki a Monolith játékaiban látott Nemesis-rendszer sem. Az ellenfeleink emlékeztek volna korábbi konfliktusainkra, és azért bukkant volna fel a Project Apollóban, hogy megkülönböztethető legyen a Batman: Arkham címektől, holott több eleme azonos volt velük. De miért döntött a Warner a projekt leállítása mellett? Az indok kissé nevetséges: a Warner úgy érezte, hogy nem volt jó ötlet, ha két Batman franchise-uk lett volna, ezért a Project Apollót törölték, és a legjobb ötletei (így például a Nemesis-rendszer) is átvándorolt a Middle-Earth: Shadow of Mordorba.

A Middle-Earth: Shadow of Mordor 2014 őszén jelent meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, úgyhogy ezt megelőzőleg készült a Project Apollo, viszont ha figyelembe vesszük, hogy a Rocksteady-től 2015-ben érkezett a Batman: Arkham Knight, talán jobb lett volna hagyni a Monolithot befejezni a koncepciót. Azóta pedig akkorát változott a világ, hogy a Warner azóta sokkal inkább az élő szolgáltatásos (live service) modellt erőlteti. Erre példa a februárban megjelent Suicide Squad: Kill The Justice League is, ami a Rocksteady-től hatalmas csalódásnak tekinthető a Batman: Arkham Knight után!

Kár, hogy a Project Apollo végül nem valósult meg.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu