Így futna mobilon a Red Dead Redemption 2 [VIDEO]

A Rockstar Games játékát egyáltalán nem mobilra tervezték, de egy videóban láthatjuk, hogy miképp működik a nyílt világú játék egy emulátoron.

 

Egy YouTube-os, Serg Pavlov működésre tudta bírni a Redmagic Pro 9 mobiltelefonján a Windows-emulátort. Miközben a Windows 11 képes Androidos applikációkat futtatni, ennek fordítottján még el sem gondolkodtunk (és ugyebár Windows Phone már jó ideje nincsen; a redmondiak felhagytak a mobilra orientált Windows fejlesztésével). Mégis úgy gondolta Pavlov, hogy mer nagyot álmodni, és nem egy kisebb játékot bír működésre a telefonon, hanem valami sokkal nagyobb rendszerkövetelménnyel rendelkezőt.

A Red Dead Redemption 2 PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve PC-re jelent meg. Natív PlayStation 5 és Xbox Series port nincsen (még patch se), így ezen a két konzolon a visszamenőleges támogatás segítségével lehet játszani a Western-kalandokat. Hogyan fut a Redmagic Pro 9-en? Kb. úgy, ahogy azt sejtenénk: területtől függően 6-15 FPS a frame rate. A nagyobb városokban (pl. Saint Dennis, Blackwater) egy számjegyű képkockát kapunk másodpercenként (leánykori nevén: diavetítés), de épületeken belül 15 FPS-re is felmehet az átlag 10 FPS-re képes teljesítmény. Magyarul: játszhatatlan.

A YouTube-os által használt mobil nem gyenge, ugyanis játékra szánta a gyártó. Emiatt nem csoda, hogy a cég weboldalán 650 eurót kóstál a Redmagic Pro 9. Ennél azért több a költség, mert egy külső hűtési rendszert is igénybe kellett vennie még annak ellenére is, hogy minimum grafikai beállításokat használt a Red Dead Redemption 2-ben. Egy régebben megjelent játék esetében már nagyobb sikere volt: a Kotaku arról számolt be, hogy a Grand Theft Auto V (ami 2013-ban jött ki; a PC port 2015 tavaszán bukkant fel) néhol már a 60 FPS-t is elérte.

Emiatt pedig érdekes lesz látni, hogy az Apple miképp tudja az iPhone 15-ön megvalósítani a nagyobb játékok mobilos portját. Ez nem lesz egyszerű feladat, ugyanis ehhez kiváló optimalizálás szükséges.

Forrás: Kotaku, Redmagic

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu