Xbox: továbbra is a legnagyobb generációs ugrásban bizakodik a Microsoft

Eközben a redmondiaknak az egyik multiplatformmá váló játékuk lényegében egy teszt lesz, mert ezen múlik, hogy a későbbiekben milyen változtatások léphetnek életbe a cég Xbox-exkluzívokhoz köthető terveiben.

 

Sarah Bond, az Xbox elnöke visszatekintett az első hat hónapjára ebben a pozícióban. A játékmegőrzésre vonatkozó csapatuk létrehozásáról már beszámoltunk, úgyhogy ezt átugorva térjünk rá arra, hogy megismételte, amit februárban mondott. Akkor ugyanis a Microsoft megerősítette a pletykákat, miszerint több Xbox-exkluzív (Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded, Sea of Thieves) multiplatformmá válik, és Bond ekkor említette meg, hogy egy olyan next-gen konzol létrehozása a cél, ami technológiailag az eddigi legnagyobb ugrásnak tekinthető.

„Közel hat hónap telt el azóta, hogy szervezetként összeálltunk. Az ez alatt az idő alatt elért közös eredményeink óriásiak. Mindenki hihetetlenül büszke lehet arra, amit elértünk, és izgatottan várja az előttünk álló lehetőségeket. Teljes gőzzel haladunk előre a következő generációs hardverünkön, és arra összpontosítunk, hogy az eddigi legnagyobb technológiai ugrást érjük el egy generáció alatt,” írta Bond. De ezt hogy érik el, ha a szilikon fejlődése egyre lassul? A mesterséges intelligenciára támaszkodhat a cég, és a PlayStation 5 Pro (ami még be sincs jelentve) is ilyen felskálázó technológiával, a PlayStation Spectral Super Resolutionnel készül… de a pletykák szerint félgenerációs konzolfrissítést nem tervez a Microsoft. Csak nem korábban adná ki az új konzolt a PlayStation 6-nál a cég? Az Xbox 360-nak is bejött az egy évnyi lépéselőny a PS3-mal szemben.

Eközben Tom Warren a The Verge-től azt állítja, hogy a Sea of Thieves kulcsfontosságú lesz a PlayStation 5-ön. A Microsoft kiértékeli, hogy mekkora hasznuk lesz a játékok Nintendo Switch és PlayStation 5 portjaiból. Azaz: ha a Rare kalózjátéka hatalmas sikert ér el a Sony konzolján, a Microsoft bátrabban teszi „a közösbe” a saját fejlesztéseit. Így esetleg, talán a Starfield is idővel eljuthat PlayStation 5-re (amire eredetileg készült is)…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Windows Central, The Verge

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu