Hatalmas üzletág lehetett volna az Apple számára a Project Titan!

TECH HÍREK – Akkora pénzösszeget termelt volna az önjáró autós iparág a cupertinói vállalatnál, amit két népszerű termékcsaládja közösen hoz össze rendszeresen.

 

Egy évtizednyi fejlesztés után az Apple leállította az önjáró autós projektjük fejlesztését, amivel rengeteg alkalmazottjuk veszítette el állását. A cég szerint a Project Titan kereskedelmileg nem lett volna gyümölcsöző, és például a Teslával nehezen tudott volna versenyre kelni, és az árversenyben lemaradt volna. Most viszont azt hallani, hogy ha a készülékek egy töredékét el tudta volna adni, akkor akkora forgalmat generálhatott volna, amit két termékcsaládja közösen!

Az Apple e-autói legalább 100 ezer dollárért (errefelé minimum 40 millió forintért) lettek volna értékesíthetőek. Az Apple állítólag 10 milliárd dollárt ölt a Project Titanba, és bár a boltokba egyetlen autó sem jutott el, értékes technológiai erőforrásokat szerzett a cég, amiket aztán más termékekben alkalmazhat majd. Mark Gurman a Bloomberg Power On hírlevelében azt írta, hogy bár alacsony a haszonkulcs, mégis milliárdnyi dollárt termelt volna egy kisebb szállítmány is:

„Az Apple autójára úgy tekintettek, mint a „legjobb mobileszközre”, és könnyen érthető, miért volt izgalmas ez a kilátás. Ez egy szűk haszonkulcsú iparág, de az autók darabonként 100 ezer dollárt is termellhettek volna. Még ha az Apple csak a Tesla Inc. darabszámának töredékét adta is el, ez 50 milliárd dolláros üzletet jelenthetett volna (vagy körülbelül annyit, mint az iPad és a Mac együttvéve),” írta Gurman.

Szóval 10 milliárd költség, 50 milliárd egy szállítmányból. Bár nem vesszük figyelembe a nettó profitot, akkor is ötszörös összegről van szó. Más autógyártók ettől khm, elcsöppentek volna, de az Apple valószínűleg irreális elvárásokat állított volna fel. A Project Titan törlésével pedig inkább a robotika felé fordult a cég, és már írtunk a járni képes, illetve az asztalra helyezhető robotprojektjeikről. Előbbi a háztartási munkákban lenne jó.

A Project Titan tehát nem fog már megvalósulni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu