Elon Musk szerint a közösségi médián történő támadások ritkán ártanak komolyabb mértékben!

TECH HÍREK – A Twitter tulajdonosa szerint az embereket mindig megtámadják a többiek a közösségi felületeken; nem az lenne a cél, hogy ennek ellenkezője valósuljon meg?

 

A Huffington Post birtokába jutott egy bírósági tanúvallomás. A 22 éves Ben Brody beperelte Elon Muskot egy, tavaly június 27-én posztolt (és azóta törölt) tweetre írt válasz miatt. Musk szerint június 24-én Oregonban a Pride Night Festen egy lehetséges false flag szituáció történt, amikor a Proud Boys (szélsőjobbos szervezet) és egy helyi neo-náci egyesület, a Rose City Nationalists (RCN) között bunyó tört ki. Musk szerint a felvételen látható két tag egyike egy főiskolás, aki a kormányhoz akar csatlakozni, illetve egy Antifa(siszta)-tag. Ez vezetett oda, hogy Brody-t tévesen egy szövetségi beépített ügynöknek hitte az RCN. Brody ekkor nem is tartózkodott az államban, és több mint 1 millió dollárt követel kártérítésként, ugyanis Musk támogatása a téves azonosítás mögött zaklatáshoz vezetett, és a családjának el kellett költöznie.

A tanúvallomás során Brody ügyvédje (Mark Bankston) és Musk ügyvédje (Alex Spiro) között egy vita alakult ki. Musk szerint Bankston perelte be őt, nem pedig Brody, mire Bankston kijavította Musk tévedését, de ő kötötte az ebet a karóhoz. Bankston Spirótól követelte, hogy legyen pontos ismerete az ügyről. Erre Spiro azt mondta, hogy ez nem is egy valós peres ejárás, hanem valami hülyeség, mire Bankston félbeszakította; Musk és Spiro aztán rákérdez, hogy Bankston miért kiabál. Ez nem egy szappanopera forgatókönyve, de eléggé annak hangzik.

Musk szerint ő nem okozott Brody-nak nagy kárt. Kapott egy kérdést, hogy tud-e arról, hogy az ő tweetjének megtekintési száma akkora volt, hogy ezzel mind a harminc baseball-csapat stadionját meg lehetne tölteni. Musk szerint 5-8 bilió megtekintés születik évente, és ezért az 1 millió nem olyan nagy, és hozzátette, hogy az embereket a médiában, az online médiában, a közösségi médiában mindig megtámadják, de ritkaság az, hogy valódi negatív következmény történjen az életükben emiatt.

És a végére a poén: Spiro azt követelte, hogy a jegyzőkönyvet titkosítsák. Erre Bankston (aki a texasi törvényeket jobban ismerte) rávágta, hogy ez kizárt, mert nincs erre vonatkozó védelmi határozat, és nincs kötelezettségük a kérés betartására, így elítélte a kérést. Musk mintha nem látná az elefántcsontból épült tornyából, hogy mi történik a világban.

Forrás: PCGamer, Huffington Post, NBC News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu