Újabb patinás díjat húzott be a Baldur’s Gate 3! [VIDEO]

A Larian Studios játéka tavaly is már rengeteg díjat zsebelt be, és most egy újabb év játéka díjat kapott a belga csapat kiváló eladásokat és értékeléseket szerző alkotása (ami ezt teljes egészében meg is érdemli).

 

A The Game Awards, a Golden Joystick, a New York Game Awards, a DICE Awards, a NAVGTR Awards, a Steam és a GDC Awards után most a BAFTA ceremónián is nyert a Baldur’s Gate 3. A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia év játéka díját is elvitték a belgák, de ezen túl három másik kategóriában (narratíva, zene, illetve Raphael karakteréért Andrew Wincott megnyerte nekik a legjobb mellékszereplő díját is) is győzni tudott az RPG. A közönségszavazás során az EE Players’ Choice Award is az övék lett.

Swen Vincke, a Baldur’s Gate 3 rendezője és a Larian alapítója ezt mondta beszédében: „Köszönöm, BAFTA; köszönöm mindenkinek. Még mindig nem hiszem el, hogy itt állunk. Nézzük a jelölt játékokról készült felvételeket, amelyek fantasztikusan néznek ki. Én pedig minden egyes képet megnézek a játékról, amit készítettünk, és tudom, mennyi munka van benne, mennyi erőfeszítést tett a csapat ennek a hihetetlenül nagy játéknak minden egyes mikroszekundumába, amelynek elkészítése nagyon sokáig tartott. Hihetetlen tehetségükről tanúskodik, hogy szinte minden részlegből vannak képviselők. Rengeteg ember van, aki rengeteg erőfeszítést, rengeteg szívet és lelket, tényleg rengeteg önmagát tette bele a Baldur’s Gate 3 elkészítésébe, szóval ez elképesztő.

Szeretnék köszönetet mondani a csapatunknak, a barátainknak és a családunknak, akik támogattak minket az olykor nagyon nehéz időkben. A partnereink elképesztőek voltak, tényleg egy rakás partner segített a játék elkészítésében. Egyszer megszámoltam, és több mint kétezer ember dolgozott a Baldur’s Gate 3-on hat év alatt, ami hihetetlen. A színészeink, akik rengeteg időt töltöttek azokban a ruhákban. Köszönjük szépen, ezt szuperül értékeljük, és fantasztikusan néztek ki,” mondta Vincke.

Az Alan Wake 2 nyerte a művészeti és audio kategóriákat, a Super Mario Bros. Wonder a családi és többjátékos díjakat vitte el, a Viewfinder a brit játékok és az új IP-k között győzött. A debütáló játékok között a Venba nyert, a fejlődő játékok kategóriájában a Cyberpunk 2077 győzött, a technikai eredményekért a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomot díjazták, a Hi-Fi Rush az animációs díjat, a Dave the Diver a játékdizájnt nyerte, a Tchia pedig a szórakoztatáson túli játék kategóriájában nyert. Nadji Jeter kapta a főszereplős díjat (Miles Morales a Marvel’s Spider-Man 2-ben).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu