Martin Scorsese újabb életrajzi filmet tervezhet kedvenc színészével?!

MOZI HÍREK – A projekt egyike annak a kettőnek, amelyet Martin Scorsese a következő rendezői munkájaként szeretne elvállalni.

 

 

Martin Scorsese 81 évesen sem mutatja a lassulás jeleit, hiszen már a következő projektjeit tervezi. Az egyikben újra összeállna Leonardo DiCaprióval egy Frank Sinatráról szóló lehetséges életrajzi filmben, amelyben Leonardo DiCaprio Ne nézz fel! (Don’t Look Up) társszereplője, Jennifer Lawrence is csatlakozna a stábhoz.

A Variety szerint Scorsese azt szeretné, ha DiCaprio alakítaná Sinatrát, míg Lawrence a második feleségét, a nagyszerű színésznőt, Ava Gardnert játszaná, akit Nancy Barbato után vett feleségül.

Reméli, hogy a projektet egy másik szenvedélyes tervével, a Shūsaku Endō 1973-as regényén alapuló A Life of Jesus (Jézus élete) című alkotással párhuzamosan forgatja majd. A két főszereplő jelentős sztárereje miatt több stúdió és streaming cég is érdeklődik a projekt iránt. Az Apple TV+ szívesen maradna a rendezővel. Ám a hírek szerint a Sony Pictures tűnik a befutónak a film élére.

 

Martin Scorsese-nek szüksége lenne Frank Sinatra lányának engedélyére a továbblépéshez

 

Miközben Scorsese teljes gőzzel szeretne haladni az életrajzi filmmel, van egy komoly akadály, ami legalábbis lassíthatja a folyamatot. Sinatra lánya, Tina Sinatra birtokolja a hagyatékot, és még nem adta áldását a folytatásra. Lehetséges, hogy az érintett tehetségek meg tudják győzni őt, hogy hozzájáruljon.

Azonban jelenleg Scorsese úgy halad előre a filmmel, mint az egyik következő lehetséges projektjével, hogy hivatalosan még nem kapott zöld utat.

Scorsese válogathat, ha arról van szó, hogy mit csinálhat legközelebb. Úgy tűnik, hogy a Jézus élete az elsődleges célja. Ezt a stúdiórendszer megkerülésével és a film független finanszírozásával tervezi megvalósítani. A rendező ugyanezt tette a 2016-os Némaság (Silence) című filmmel is, amely szintén egy spirituális Endō-regény alapján készült. Abban a filmben Andrew Garfield játszotta a főszerepet, és állítólag Miles Tellerrel együtt az A Life of Jesusról is tárgyalásokat folytat. Ezt a projektet várhatóan még idén forgatni fogják Izraelben, Olaszországban és Európában.

A rendezőnek készül az Apple eredeti filmje, a The Wager is, amelynek szintén DiCaprio a főszereplője. Ha mindezek a DiCaprio projektek összejönnek, akkor ez lenne a nyolcadik közös együttműködésük.

DiCapriót a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték Az Aviátor és A Wall Street farkasa című filmekben nyújtott alakításaiért.

Scorsese a televíziós fronton is elfoglalja magát. A hírek szerint a Fox Nation bibliai sorozatának rendezője lesz. Emellett pedig barátjával, Steven Spielberggel is együttműködik majd producerként az Apple TV+ számára készülő Cape Fear limitált sorozatban. Scorsese irányította az 1991-es játékfilm remake-jét, amelynek főszerepét Robert De Niro játszotta.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu