Hardcore Henry – Játszunk egy filmet!

MOZI – A Hardcore Henry egy film, ami egy játék, ami remegő képével kerget az őrületbe. Nagyjából ennyi is a produkció. Na, jó, tudom, hogy ez nem túl sok, de szigorúan véve így lehet a legegyszerűbben körül írni, hogy miről is van szó.

A történet egyszerű: Henry-nek végig kell szánkázni Moszkva utcáin, hogy elkapja, és legyőzze a főgonoszt, Akant, aki a Jedi erőhöz hasonló hatalommal bír. A kezdetekben, egy tutorialhoz hasonlóan a feleség elmagyarázza, hogy ki vagy, mi történt, letesztelheted a reflexeidet. Sok idő nincs a tesztelésre, mivel az orosz „Sith lovag” hajóra száll, és lemészárol mindenkit. Persze Henry és az „asszony” épp’en, hogy kijutnak és megmenekülnek a pusztítás elől.

El is jön a film fordulópontja, Henry megpróbálja megmenteni a feleségét, mialatt Akan folyamatos fenyegetést jelent rájuk nézve. A történet szórakoztató, de sajnos az egyszerűbb, gyengébb fajtából való. A jelenetek, az elsütött poénok mind egy középkategóriás videójátékra emlékeztetnek.

The highlight of the movie is not the action scenes or the visuals, but one man called Jimmy played by Sharlto Copley.

Fények, effektek… és rángatózó kamera!

Szóval a történet nem a legjobb, a készítők inkább arra fókuszáltak, hogy mozivászonra helyezzék az FPS élményt. Ez persze egyértelműen sikerült amikor a lövöldözős jelenetek mennek, viszont a közelharci részektől rosszul lettem. A gond az alkotással – még ha az alapötlete jó is volt -, hogy a rendező ostoba. Az ökölharcokból nem sokat fogunk fel a „kamerakezelés” miatt, mivel mindenről lemaradunk.

Vannak persze olyan dolgok, amik remekül működnek a Hardcore Henry-ben; ilyenek a lövöldözős részek a film közepe táján, amit nagyon okosan sikerült megoldani. Persze az is fűszerezi ezeket a jeleneteket, hogy a film jelentős poénjai itt csattannak el. Remekül meg koreografált mozdulatok tárulnak elénk, brutális látványvilággal. A rossz a dologban, hogy az imént megemlített pozitívum csupán egyetlen elnyújtott jelenetben fedezhető fel, a többi viszont lapos, elmegy kategóriás minőséget hoz – jó esetben. Ezek mellett rémes jelenetek is vannak, mint a már megemlített kézi tusák.

The highlight of the movie is not the action scenes or the visuals, but one man called Jimmy played by Sharlto Copley.

Jim szerint a Hardcore

A film legjobban sikerült karaktere Jimmy, akit Sharlto Copley alakít. Ha valamiért megéri megnézni a Hardcore Henry-t, akkor az Jimmy. Egy elég összetett karakter, akitől igazán vicces tud lenni a produkció. Mondhatni, hogy ő viszi el a hátán az egész filmet, főleg mert egyszerre több szerepet is betölt, amik közül mindegyik elragadó és vicces. Sajnos ezen jellemvonásait csak ritkán villogtatja meg, mivel a jelenetei inkább a lövöldözésről és a vérről szólnak.

The highlight of the movie is not the action scenes or the visuals, but one man called Jimmy played by Sharlto Copley.

Megér egy próbát?

Az, hogy megéri e bárkinek is megnézni a Hardcore Henry-t, az attól függ, hogy mennyire egészséges a szeme. Ha érzékeny vagy a remegő kamerára, azt tanácsolom inkább hagyd ki a filmet az életedből, és inkább keress a helyére egy FPS játékot. Ha kibékülsz az állandóan remegő képpel, akkor úgy nézd a filmet, hogy a történetet érintő elvárásaidat jó előre dobd a kukába, és csak igyekezz jólérezni magad a vetítés közben. Ne számíts egy jó akciófilmre, ez minden pozitívumát nézve is csupán egy középszerű alkotásnak felel meg.

-Dante-

 

Hardcore Henry

Rendezés - 6.1
Színészi játék - 6.9
Történet - 4.2
Stílus/Látvány/Zene - 7.8
Hangulat - 7

6.4

KORREKT

Furcsa film, furcsa ötletekkel. Csak akkor nézd meg, ha van felesleges pénzed, és időd, hogy elpocsékold.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Holt hősök társasága
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu