Végre elárulja a Nintendo főnöke, hogy mit gondol a VR-ról!

A Nintendo NX-ről sokat nem tudunk, csak pletykák tömkelege röpül szanaszét a virtuális sztrádákon. Ennek ellenére Shigeru Miyamoto, a Nintendo egyik oszlopos tagja mondott néhány szót a virtuális valóságról.

„Azt kutatjuk, hogy növelhetnénk termékeink életciklusát. Egyaránt foglalkozunk a VR-ra jellemző rövidebb játékélményét kiteljesítésével, ugyanakkor a hosszabb játékmenetről sem feledkezünk meg. Továbbá a szülők olyan típusú aggodalmaival is foglalkozunk, hogy esetleg milyen negatív hatásai lehetnek, ha a gyerekeik VR-headsetet viselnek a nappaliban. Idén ott voltam az E3-on, és nem nagyon érzékeltem azt, hogy a VR a közbeszéd tárgya lett volna. Ez azért lehetséges, mert a virtuális valóság nem érdekelte a látogatókat még akkor is, ha a kipróbálónak jó szórakozást nyújthat. Hogy az élményt miképp lehetne egy termékké alakítani, az még nem tiszta.”

Mivel korábban a Nintendo elnöke, Tatsumi Kimishima is ígéretes technológiának nevezte a VR-t, talán a Nintendo is csendben beléphet a virtuális valóságba.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu