Orbitális bukás a Street Fighter V! Alig hisz a számoknak a Capcom!

A Street Fighter V nem tudta elérni a kitűzött két milliós célt, de helyette egy másik játék mutatott fel jó eredményeket a Capcomnak.

A Capcom közzétette az első negyedéves eredményeit, és többnyire mínuszban zárt a tavalyi adataihoz képest. Kb. 7,1 millió dollárt vesztett a japán cég, illetve 20 milliónyit az erős yen miatt buktak – a Brexit óta erősödött yen miatt csökkentek a japán tőzsdék mutatói, és kevesebb befektetői pénz áll a házhoz.

A Resident Evil 0 az április-júniusi időszakban 800 ezer és 1,1 millió közötti példányban került értékesítésre, ami szép eredmény. Az Ace Attorney: Spirit of Justice szintén jól zárt a 200 ezernél is nagyobb eladásával, de a Street Fighter V zuhanórepülést vett: százezernél is kevesebb (!) példányban vásárolták meg a február közepén megjelent PS4-es, PC-s verekedős játékot az utóbbi három hónapban, így továbbra sem ütötte meg a másfél milliós mércét.

Ennek ellenére a játéktermi és a Pachinko/Pachislo eredmények miatt nincs nagy vészhelyzet, ráadásul a Dead Rising játékok felújítása, illetve a Dead Rising 4, Resident Evil 7 még hozhat pénzt a konyhájukra.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu