Sugárban hánynak a kínaiak a Jason Bourne-től

MOZI HÍREK – Nem, nem arról van szó, hogy Kínában megbukott volna a Jason Bourne, elvégre csak ebben az országban 25 milliós dollár bevétellel büszkélkedhet a film. A „hányást” tényleg szó szerint kell érteni, ugyanis többen rosszul lettek és öklendeztek a legújabb Bourne-filmtől, olvashatjuk a Hollywood Reporter oldalán.

A kínai nézők konkrétan a film 3D-s verziója miatt lettek rosszul, ez pedig azért különösen mulatságos, mert éppen a kínai nézők számára konvertálták át a filmet háromdimenziósra. A keleti országban ugyanis rendkívül közkedveltek a 3D-s filmek: konkrétan a filmszínházak 80 százaléka így vetíti a filmeket. Olyannyira mennek a 3D-s filmek, hogy két dimenzióban nem is adják, amelynek köszönhetően az állandó gyors vágások és a szüntelenül rángatózó kamera miatt a mozinézők egyszerűen rosszul lesznek a vetítés alatt.

Nemcsak rosszullétet okoz a 3D, hanem minőségileg sem ideális megoldás egy ilyen filmnél. A mozinézők egy része ugyanis úgy gondolja, hogy nem passzol a filmhez a 3D: olyan benyomást kelt, mintha egy alacsony költségvetésű házi videó lenne. A Universal gyorsan reagált a problémára: felvették a helyi forgalmazókkal a kapcsolatot, hogy több kétdimenziós vetítést tartsanak az országban.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu