Nem teljesített jól a Sony az utóbbi negyedévben

Megérkezett a második negyedévi (július-szeptember) pénzügyi jelentés a Sony-tól, és nem valami fényes adatokkal szolgált a japán vállalat.

A végeredmény összességében egy 10,8 százalékos visszaesést mutat, igaz, ebben nincsen benne az október 13-án elrajtolt PlayStation VR eredménye, de a mérleg másik oldalán pedig ott van a szeptemberben megjelent PlayStation 4 Slim

A csökkenés értéke úgy 4501 milliárd forint, amit a Sony a külföldi pénznemek (tehát nem a japán yen, hanem pl. amerikai dollár) során elvesztett pénzösszegeknek tud be, hiszen az eladások „stabilak” maradtak.

A működési bevétel csökkenését a Sony a kumamotói földrengésekkel, illetve a félvezetős, komponenses részlegek teljesítményével magyarázza. A Game & Network Sales divízió, ami alá a PlayStation brand is tartozik, 11,3%-os zuhanást mutatott fel, ami 20,6%-os működési bevételcsökkenést eredményezett, ez pénzben 52,5 milliárd forintos összeget jelent. A Sony a bevételkiesést a PlayStation 4 árcsökkentésével és a PlayStation 3 csökkenő keresletével indokolta, bár tény, hogy a PS4-et most már olcsóbban tudja gyártani, és szintén pozitívumként nevezhető meg a játékok eladásának növekedése, ami a PlayStation Networkon is megugrott.

A negyedév során 3,9 millió PlayStation 4-et szállítottak boltokba (ez 100 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbi számhoz képest), amivel a Sony már 47,4 millióra tornázta fel a PS4 számát – a 2016-os 20 milliós elvárást továbbra is elérhetőnek tekinti a japán cég.

Kíváncsiak leszünk a következő negyedévi adatokra – az október-december időszakban a PlayStation VR mellett a PlayStation 4 Pro is a boltokba kerül.

További adatok itt találhatóak.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu