Váratlanul rekordot döntött a Mafia III az „anomáliák” ellenére!

A Mafia III elért valamit, amit nem nagyon sejtettünk, hogy kivitelezhet…

A 2K játékok között immár a Mafia III a listavezető, hiszen olyan erős rajtot vett, mint eddig más 2K-s játék soha: 4,5 millió példányt szállítottak ki az első héten, írja a The Washington Post. Ezzel az eredménnyel maga mögé tudta a BioShockot, a Borderlandset, illetve főleg az Észak-Amerikában népszerű NBA 2K franchise-ot is.

Igaz, ez az eredmény a Take-Two másik belsős felületét, a Rockstart nem veszi figyelembe – ott bár eladási számokat nem közöltek, de pénzügyi eredményt igen: a 2013 szeptemberében bekövetkezett Grand Theft Auto V rajtja nem kevesebb mint 800 millió dollárt (!) zsákolt be 24 órán (!!) belül.

Ha már a GTA-nál járunk, a Take-Two ezzel kapcsolatban is közölt eredményeket: a Grand Theft Auto V 70 milliónál tart, ami az előző negyedévhez képest öt millióval több eladást jelent – nem csoda, hogy a GTA Online továbbra is „növekedik”, ami pénzügyileg nagyon kedvező eredményeket mutat fel a Rockstar/Take-Two párosnak. Az NBA 2K17 összeladása is már 4,5 milliónál jár, illetve a Civilization franchise is ugrott két milliót három hónap alatt: 35-ről 37 millióra emelkedett a teljesítménye.

Egy kicsit visszatérnénk a Mafia III-ra. A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick szerint gyengébb teszteredményeket kapott a sajtótól a játék, mint amit ő elvárt, és azt is hozzátette, hogy „anomáliákat lát”. „Mivel egy hatalmas mennyiségű pozitív tesztet kaptunk [a játékkal kapcsolatban], és a vásárlók érdeklődnek a Mafia III iránt, ezt vesszük figyelembe.” (Forrás: DualShockers)

Hiába, a pénz beszél… (a tesztünk pedig itt olvasható el)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu