Nem valami fényes a Call Of Duty: Infinite Warfare első hete

A jövőbe tekintő háborúra nem voltunk annyian kíváncsiak, mint a korábbi részekre!

A VGChartz szerint az Infinity Ward játéka az első héten 1,8 millió példányban kelt el, és ebből ~830 ezret a PlayStation 4, ~781 ezret az Xbox One, a maradékot pedig a PC tette ki. Ezek az adatok a fizikai, illetve Steames eladási számokat takarják, viszont ennek ellenére is hatalmas visszaesés áll fenn még a tavalyi Black Ops III-hoz képest: a Treyarch játékának első heti eladásai elérték a 6,6 milliót. (Igaz, ez a rész még megjelent PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is.) Korábbra is visszatekinthetünk: a Modern Warfare 2 és 3 is tíz millió környékéig jutott egyetlen hét alatt, és akkor ugye még csak a PS3/X360/PC hármas volt elérhető…

2011 óta többnyire csökkenő tendenciát mutat fel a franchise – összeladásaival a Call of Duty utoljára a Modern Warfare 3 esetében ütötte át a 30 milliót. Idén ráadásul a Battlefield 1 és a Titanfall 2 is hetekkel a CoD előtt jött ki, úgyhogy most fel van adva a lecke az Activisionnek.

Talán az a rossz szájíz, miszerint a felújított Modern Warfare külön nem megvásárolható, sokakat eltéríthetett a vásárlástól. Visszafele sült el a puska!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu