Ubisoft-Vivendi: indul a következő fázis?

Hónapok óta csend van a két francia cég között…

A Reuters arról ír, hogy a 2017-es év folyamán a francia Vivendi komolyabban elkezd menetelni a játékiparban, és a terjeszkedés első „áldozata” a Ubisoft lehet, amiben 25%-os tulajdonrészesedése már van a Vincent Bolloré által vezetett cégnek.

A Reuters forrása szerint a logikus lépés a Ubisoft felvásárlása lehet (amit pedig Yves Guillemot, a jelenlegi vezérigazgató nem akar, tehát ez egy erőszakos hatalomátvételt eredményezne), de Bolloré nem akarja minden áron átvenni azt a céget, hanem a kínai játékfejlesztői piacon kezdene terjeszkedni.

Akármi is történik a két francia cég között, valami biztosan be fog egyszer következni. Lehet, hogy MÉG nem kerül Yves Guillemot az utcára, de ki tudja, a kínai terjeszkedés után Bolloré a hazai pályán kihúzhatja a szőnyeget még alóla… mondjuk egy év múlva. (Elvégre a 25%-os részedés még mindig ott van a kezében…)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu