Ennyi Xbox One kelhet el 2021-ig?

A DFC Intelligence kutatóintézet megjövendölte, mennyi konzol kelhet el még a Microsoft oldalán összesen 2021-ig.

A kutatásuk itt érhető el, és ebből az jött ki, hogy szerintük az Xbox One összesen 63 millió darabban kelhet el, és ebből az Xbox One X 17 milliót tehet ki. Nyolc év alatt 63 millió nem tűnik kevésnek, de ha belegondolunk, hogy a PlayStation 4 ezt három és fél év alatt (!) majdnem elérte már, akkor máris kontrasztba kerül a jóslat.

„Az Xbox One X egy drága rendszer, ami egy viszonylag szűk játékoskörnek szól – azoknak, akik jó minőségű grafikát szeretnének anélkül, hogy egy high-end PC-re költenének. A kihívás ott van, hogy ez egy kicsi, megcélozható piac még úgy is, hogy a 4K felbontású televíziók eladása meglendült. A Nintendo Switch és a PlayStation 4 egyaránt nagyon erős értékajánlattal bír, ami felé a vásárlók tömegesen vonzódnak.

Az exkluzív játékok jelentős része viszonylag kicsi indie címek, amik valószínűleg nem fogják a rendszer erősebb grafikai képességeit kihasználni. Továbbá, a 1080p-ről a 4K-ra való ugrás nem olyan forradalmi, mint amikor SD-ről HD-ra váltottak a konzolok korábban,” írja David Cole, a DFC egyik elemzője.

Azt is leírták még, hogy a videojáték-ipar idén 102 milliárd dollárnyi (!) eladást hozhat össze, ami nyolc százalékkal lenne több az egy évvel korábbi eredményhez képest. Vajon ha 63 milliót hozna össze az Xbox One nyolc év alatt, a PlayStation 4 meddig jutna? 110 millió?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu