Resident Evil: Vendetta – A Zombik és Gun-fu

FILMKRITIKA – Chris Redfield és Leon S. Kennedy visszatért egy újabb animációs filmben, ami feltehetően a Resident Evil 6. és 7. rész között játszódik, de megnézve a filmet, már nem vagyok benne biztos, hogy a Resident Evil 7 hogy fog beilleszkedni a Resident Evil univerzumába. Szerencsére, vagy egyesek szerint sajnos nem kötődik a Paul-Anderson filmekhez, de inkább újra összehozza a két főhőst, akik egy őrült tudós ellen harcolnak, aki a zombiáradattal háborút indított a világ ellen.

 

Végig megvoltam lepődve, mivel egy alig egy órás és silány műre számítottam. Az animációs filmiparnak van egy problémája, hogy kidobnak néha egy eredeti videó animációt, azért, hogy bezsebeljenek egy csomó pénzt a franchise kedvelőitől, nagyon kevés ráfordítással. Tehát, miután a pesszimizmusommal leültem a TV elé, és megnéztem ezt a hátborzongató filmet. A kilencven perc alatt az arcomon az összevont szemöldök helyett mosoly jelent meg. Nagyon sokszor nevettem is, amikor a film túllépett minden abszurditást.

Halál, iszonyat, alkohol

Vendetta története a hatodik rész után játszódik, amikor újra helyreállt a rend, Chris vezeti a BSAA-t, hogy megszabadítsa a világot a terroristáktól, és egy őrült tudóstól, aki a zombikat tömegpusztító fegyverként használja. Ezalatt Kennedy egy balul elsült rajtaütés után elvonulva él a világtól, miután az egysége nagyrésze meghalt az akció során.
A főgonosz egy őrült tudós, Glenn Arias (Albert Wesker halott szóval itt egy hasonló motivációjú gonosz), aki el akarja pusztítani a világot egy új vírussal, miután az amerikai kormány megpróbálta megölni házassága napján. Sajnos a támadás nem lett sikeres, és őt kivéve mindenki meghalt az esküvő napján.

Ez egy eléggé egyszerű, egyértelmű történet, nincsen tele fordulatokkal. Van néhány nagyon jó utalás bizonyos szereplőkre, plusz Rebecca Chambers is visszatért a régi Resident Evil játékokból, aki úgy tűnik, hogy elképesztőbben nézz ki, mint valaha. Chris Redfield és Leon Kennedy szintén kitűnőek, de a kilencven perces film nem adja vissza azt a mélységet és szenvedést, amin ez a két karakter keresztül ment. Leon-nak PTSD-je és alkohol betegsége van de ezt a film azzal oldja meg, hogy öt perces lelkes, beszédet tart Rebecca nekik és Leon összeszedi magát. Oh és továbbá a mellékszereplők szereplők gyorsabban halnak meg, mint a Trónok Harcában, továbbá eléggé véresen, és brutálisan.

Nem sokra számíthatunk a történetet és a karaktereket illetően, és talán a sorozat rajongói kedvelni fogják a szereplők közötti történéseket.

Fények, kamerák, John Wick?

A Resident Evil sorozat játékélmény szempontjából sokat fejlődött az évek alatt. A fix kamera állású első három horror játék után a negyedik résztől kezdve külső nézetes akciójátékká vált a sorozat, aztán a hatodik résztől pedig teljesen átvette a főmotívumot az akció, némi kung fu-val megspékelve. Habár a Vendetta nem egy videójáték, olyan jeleneteket ad a franchisenak, amelyek nemcsak emlékezetesek hanem még élvezetesek is. Az utolsó húsz perc egy gyöngyszem, amelyben annyi gunfu volt és akció, hogy nem tudtam abbahagyni a mosolygást. Úgy éreztem, hogy az írók annyira szerették The Raid és a John Wick filmeket, hogy fogták, összekeverték a megszokott formulát némi zombikkal, és sikerült is a kísérlet.

Habár az akció jó, semmit sem ér, ha az animáció minőségénél széthullik az alkotás. Itt az animáció és részletesség eléggé felemás minőséget tükröz a filmben, habár még mindig jobb az előző két filmnél. A szereplők és a háttér megfelelően részletes, az animáció pedig folyamatos csak néhol tűnt darabosnak a mozgás. A vér és az erőszak nem rossz, de néhány jelenet pocsékul van megvilágítva és emiatt veszít a minőségéből. Továbbá volt egy jelenet a filmben, ahol vagy a pénz fogyott el, vagy a csapat nem jött rá hogyan kell megfelelően animálni a jelenetet. Maradjunk annyiban, hogy Leon és a motorkerékpár jelenete volt a mély pontja a filmnek mind effekjében és animációt tekintve. Ettől függetlenül az utolsó húsz perc maga a tökély …. végig kell nézni.

Revenga!

Resident Evil: Vendetta egy szórakoztató film, amelynek a története eléggé egysíkú, de annyi benne az akció, hogy a legtöbb modern akciófilm elpirulhat mellette (Főleg ha az új John Wick filmhez hasonlítjuk). Ha van időd, akkor nézd végig a Vendettát, nem egy mestermű, de a nyár egyik legjobb akciófilmje.

-Dante-

Resident Evil: Vendetta

Rendezés - 7.8
Hangok - 7.6
Történet - 4.5
Látványvilág - 7.8
Hangulat - 8.2

7.2

Resident Evil: Vendetta egy szórakoztató film, amelynek a története eléggé egysíkú, de annyi benne az akció, hogy a legtöbb modern akciófilm elpirulhat mellette (Főleg ha az új John Wick filmhez hasonlítjuk). Ha van időd, akkor nézd végig a Vendettát, nem egy mestermű, de a nyár egyik legjobb akciófilmje.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Holt hősök társasága
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu