Vége az Xbox One-nak? Vagy mégsem?

Egy kutató véleménye ütközött az Xbox-főnök válaszával.

Daniel Ahmad a Niko Partnersnél elemzőként dolgozik és a játékiparban igencsak otthon van. Ezt írta Twitteren: „Az Xbox One X egy jó ajánlat a már Xbox One-nal rendelkezőknek. Ők az első nap frissíteni fognak erre. A kihívás az, hogy ezután a Microsoft hogyan tudja majd értékesíteni az Xbox One X-et. Igen, néhányan megveszik, de másnak már nem nagyon lesz csábító. A másik kihívás az, hogy miként tudja fenntartani a Microsoft az Xbox One S momentumát, ami azt gyorsan elveszíti. Semmi sem győzött meg engem. A Microsoft jóformán csak a meglevő felhasználó bázisát akarja megtartani az X-szel, de nem nagyon bővítik azt az S-sel.

Az Xbox bővítési terve a Windows 10 térfeléről kellett volna, hogy jöjjön. Van pár jó dolguk W10-re, de ez nem elegendő.”

Eddig ez nem tűnik nagy kunsztnak, de most jön a fordulat: „A Microsoft megvágta az Xbox-részleg költségvetését. Most már nincsen korlátlan keretük új projektekre, amik segíthetnének. Úgy tűnik, hogy az Xbox jövője már eldőlt. Ne várjon senki sem a status quo rövidtávú változására.”

Ezzel kapcsolatban egy felhasználó megkérdezte Twitteren Phil Spencert, az Xbox főnökét: igaz-e az, amit ZhugeEX írt? A válasz egy tömör „Nem.” volt. Tehát Spencer visszautasítja a vádakat, és ennek van jelentősége, mégpedig azért, mert különben nem nyilatkozott volna az ügyben.

Szóval van egy megbízható elemzőnk, aki rossz jövőt fest fel a Microsoftnak, illetve Spencer, aki a következő pár évre ígért pár meglepetést korábban. Talán pont ezért nincsen hirtelen olyan komoly, ütős cím az Xbox One X alatt exkluzívként? (És pont ezért tolták át a Crackdown 3-at is 2018-ra…?)

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu