Visszatámad a Ubisoft a Vivendinek!

Yves Guillemot csak azért sem szeretné, hogy a Vivendi kisajátítsa az általa vezetett Ubisoftot is (mivel a Gameloftot már átvették).

A Ubisoft mindent megtesz annak érdekében, hogy a Vincent Bolloré vezette médiagigász ne tudja a játékfejlesztő/kiadó céget birtokolni. Emiatt is vásárolt vissza Guillemot négy millió részvényt, amit a Ubisoft részvényesei is támogatnak. Ezek a részvények vissza lesznek vonultatva, ami kb. annyit jelent, hogy megvásárolhatlan formájúak lesznek. Ezzel a vásárlással a Guillemot-család kb. 14%-nyi részvénnyel (és 20%-nyi szavazati joggal) rendelkezik, ami a Vivendi 27/24%-ához képest nem olyan sok még.

A 27%-nyi részvény viszont már vészesen közel van a 30%-os limithez, ami a francia törvények miatt kötelezné a Vivendit arra, hogy ajánlatot tegyen a Ubisoftnak, vagy el kell adniuk annyi részvényt, hogy 30% alá menjenek. A Florange-törvény is még szerepet játszhat: ez azt teszi lehetővé, hogy bármi részvény, ami két évig van azonos birtokban, dupla szavazati jogot eredményez. A Vivendi pedig 6,2%-kal nyitott 2015 októberében… és november 23-ától már akár meg is indíthatja az ajánlattételt pont a Florange-törvénynek köszönhetően!

Amúgy ha a Vivendi komolyan gondolja, alaposan a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis a részvények árai elég szépen menetelnek felfelé (a részvény-visszavásárlás óta 5,24%-os emelkedés…). A Guillemot mögött álló részvényesek, de mi sem szeretnénk, hogy a Ubisoft jelenlegi formájában megszűnjön.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu