Jól áll a Ubisoft az Assassin’s Creed: Origins sikerei miatt!

A franciáknak jól halad a szekér, ami jól jöhet a Vivendi ellen.

A cég közzétette első féléves üzleti eredményeit, amiben szinte minden adat pozitív. Az április-szeptember közötti időszakban 466,2 millió eurónyi eladást hoztak össze, ami messze magasabb az egy évvel korábbi 281,2 millióhoz képest. Emögött három játék sikere van: a Ghost Recon: Wildlands, a Switch-exkluzív Mario + Rabbids Kingdom Battle, illetve a Rainbow Six: Siege folytatólagos támogatása.

Bár csak szeptemberig bezárólag vannak tényleges számok publikálva, a franciák azt is elárulták, hogy az Assassin’s Creed: Origins a megjelenés utáni első tíz napjában kétszer annyi példányban kelt el mint a 2015-ös AC felvonás, a Syndicate! (Annak amúgy eddig 5,5 milliós eladási eredménye van, a listavezető a franchise-ban pedig a III a maga 13 milliós adatával.) Az egyiptomi kalandok során 35%-ot tett ki a digitális értékesítés.

A franciáknak a PlayStation 4 generálja a legtöbb pénzt amúgy, és a Nintendo Switch rövid időn belül közel került az Xbox One-hoz. A teljes üzleti évre (tehát idén áprilistól jövő március végéig) a Ubisoft a közelgő AAA címeik, mint a Far Cry 5 és a The Crew 2 miatt kb. 1,7 milliárd eurónyi forgalomra számítanak, amiből 270 millió euró profitot várnak. Önbizalommal teli, ahogy Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatójának a nyilatkozata is:

„Az új megjelenéseink minősége annak eredménye, hogy átalakítottuk a[z üzleti] modellünket, hogy az üzletünk több profitot generáljon és visszatérő legyen. A több fejlesztési időből adódóan a tehetségeink képesek teljesen kifejezni kreatív elképzeléseiket, aminek köszönhetően a játékaink potenciálját is maximalizálni tudják. Ezen megjelenések sikere – főleg az Assassin’s Creed: Origins 100%-os eladási növekedése – demonstrálja, hogy a Ubisoft ideális helyzetben van, hogy a következő üzleti években is további növekedéssel rendelkezzen.”

Halad tehát a Ubisoft, annyi biztos.

Forrás: Ubisoft

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu