Square Enix: már a jövő évre koncentrál a kiadó

A megjelenési dátumokat sem tartogatnák az E3-ra.

A legfrissebb negyedéves jelentésük megjelent, amiben a Square Enix vezérigazgatója, Yosuke Matsuda ezt nyilatkozta a befektetőknek: „A főbb címek fejlesztése a helyi [japán] és a tengeren túli stúdiókban folyamatban van. Ezek megjelenési dátumának bejelentését a 2018-as pénzügyi év vége [március vége] és az E3 előtt megejtjük. Több fő címet készítünk, és jelenleg azon dolgozunk, hogy miként hirdessük őket a potenciáljuk maximalizálása érdekében. Biztosan szeretnénk 40 milliárd yennyi műkődési bevételt.

Úgy vélem, képesek vagytok megfigyelni, hogy ezen játékok fejlesztési ideje a megjelenési dátumon alapulnak, és kisebb kockázattal találtuk szembe magunkat, hiszen így nem kell átdolgoznunk őket, köszönhetően a precíziónak, amit minden fejlesztési projekt kezdeti fázisában használunk. […]” A Kingdom Hearts III-nak jelenleg csak 2018 van megadva megjelenési dátumnak, a Final Fantasy VII PlayStation 4-es remakejének meg még ennyi sem. Legalább a Nintendo Switch-csel kapcsolatban bizakodó a Square Enix:

„A Nintendo Switch gyorsan felkapott lett, és mi üdvözöljük a platform megjelenését. Aktívak szeretnénk lenni a fejlesztésben, ugyanis ez egy olyan platform, ami közepes méretű játékokhoz illik, és azokban sikeresek vagyunk. A fejlesztési forrásaink elosztását a platformok egyedi attribútumaira alapozzuk. A Switch könnyebben lehetővé teszi, hogy a korábbi assetjeinket és tapasztalatunkat bevethessük, emiatt a korábbi címek rebootjaiban és új IP-k készítésében is érdekeltek vagyunk.”

Matsuda szerint a digitális értékesítések a jelenlegi 50%-ról 70-80%-ra fognak növekedni, és azt is elárulta, hogy az augmentált valóságban (Pokémon Go) is szeretnék megvetni a lábukat.

A Tokyo Game Show-n bejelentett Left Alive-ról annyit mondott, hogy egy AAA brandet szeretnének csinálni belőle, és ami még érdekesen hangzik, „hardcore módon kielégítőnek” szeretnék tartalmilag a túlélő-akció mecha-shootert. Legyen így!

Forrás: Square Enix

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu