PlayStation 4: várva várt funkciókkal erősít az 5.50-es firmware!

A Sony most már hivatalosan is egy előzetessel melegít a KEIJI kódnevű, nagyobb rendszerszoftverfrissítésre.

Szóval a PlayStation Blogon jött a bejelentés, hogy kedden elkezdődött a bétatesztelése az 5.50-es firmware-nek, ami tényleg újra elhoz olyan lehetőségeket, amiket talán már korábban is bevethettek volna.

Az első újítás a Play Time Management, ami a családosoknak fog jól jönni: figyelemmel követhetjük, hogy mennyit játszanak csemetéink, és PC-ről, okostelefonról korlátozhatjuk, hogy időtartamban és mettől meddig játszhatnak. A gyermek pedig figyelmeztetést kap majd, hogy ideje menteni és eltávozni, hogy ne vesszen kárba semmi az akár beállítható automatikus kijelentkeztetés előtt.

A könyvtárunk is módosul: a This PS4 azt mutatja majd, hogy mi van JELENLEG telepítve a konzolunkra, míg a PlayStation Networkös fiókunk/nevünk alatt pedig az lelhető meg, amit megvásároltunk és letölthetünk bármikor – így a keresés könnyebb lesz. A PlayStation Plus menüpont pedig az ingyenes játékokhoz ad egyszerű hozzáférést – ha lakat van az ikonon, akkor lejárt az előfizetés. A Purchased (megvásárolt) tartalmak közül pedig elrejthetjük a demókat, bétákat, hogy ne foglalják feleslegesen a helyet.

A gyorsmenü is kapott egy kis feltupírozást: a Friends menüpont alól gyorsan elérhetjük azt, akit keresünk épp, és itt azt is láthatjuk, ki van jelenleg online. A zenehallgatóknak, akik a Spotify-t használják a PlayStation Musicon, a négyzettel lehet gyorsan hangerőt szabályozni, a Media Player/USB Music Playerben pedig ráadásul a háromszöggel lehet megállítani és folytatni a tartalmat.

Törölhetőek lesznek az értesítések – csak annyi a teendőnk, hogy menjünk a Notifications (értesítések) alá, aztán a háromszöget vagy az Options gombot megnyomni, ahonnan eltávolíthatjuk a számunkra nem érdekes/már nem hasznos értesítéseket.

Egyedi háttérképet is berakhatunk egy USB-s meghajtó (pl. pendrive) segítségével (Settings – Themes – Select Theme – Custom – Select Image – USB Storage Device; magyarul beállítások – témák – témák kiválasztása – egyedi – kép kiválasztása – USB-s tárhely), a Tournaments oldalhoz egyedi logót vagy hátteret is berakhatunk (itt is lehetséges USB-ről), ezt az Events – Teams – [csapat neve] – Edit Team Profile (események – csapatok – csapat profiljának szerkesztése) menüben tehetjük meg.

A beállítások között a PlayStation 4 Pro-sok megkapják a Supersampling módot, hogy akinek csak 1080p-s kijelzője van, az is kihasználhassa az erősebb Sony konzol képességeit, hiszen így a játék leskáláz egy kisebb felbontásra a jobb képminőségért.

Röviden ennyit közölt a Sony, de egy dolog biztos: végre saját hátteret is tákolhatunk a PlayStation 4-ünkre! Ideje volt!

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu