Megmenekült a Ubisoft a Vivendi-felvásárlástól!

A francia kiadó mögül kifarolt a szintén francia médiagigász (ami korábban az Activision Blizzard létrehozásában játszott nagy szerepet)… de van helyette egy másik cég, aki beállt a Ubisoft mögé.

Az utóbbi években gyakran beszámoltunk arról, ahogy a Ubisoft részvényeit lassan, de biztosan elkezdte felvásárolni a Vivendi, akik amúgy a Ubisoft mobilos társcégét, a Gameloftot át is vették.

Yves Guillemot, a kiadó vezérigazgatója megegyezett a Vivendivel a részvények elosztásáról: egy kisebb részt a Guillemot-család kap (ezzel feltolják az arányukat 18,5%-ra), a Ubisoft maga visszavásárol valamennyit, de két „hosszútávú befektető” kapja a maradékot: az Ontario Teachers’ Pension Plan és a Tencent a két cég. Az előbbi nem is olyan érdekes (igaz, azért ők 3,4%-nyi részesedést szereztek!), de a Tencent már megérdemel egy bekezdést…

Ez a cég ugyanis Kína egyik legnagyobbika. Saját közösségi médiafelületeik, üzenetküldő rendszereik vannak (Weibo, QQ), de a játékosok számára is ismerős lehet már a név: a PlayerUnknown’s Battlegrounds mobilos portjait, sőt, a kínai publikálás jogait is ők tartják a kezükben. Ez még nem minden: övék a Riot Games (League of Legends!), az Epicben is részesedésük van (Unreal Engine!), de júliusban már a Frontier Developmentsbe is bevásárolták magukat (Elite: Dangerous, Planet Coaster!). Nos, most öt százalékuk már a Ubisoftban is van, és ez a sajtóközlemény szerint „jelentősen felgyorsítja a Ubisoft franchise-ainak elérhetőségét Kínában”.

A Twitteren is ünnepel a Ubisoft. Vajon milyen jövő vár rájuk a Vivendi árnyéka nélkül? Még nem tudjuk, de egy dolog fontos: a Tencent már itt is jelen van…

Forrás: GameSpot, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu