[E3] Új információk és képek érkeztek a The Last of Us: Part II-ból [VIDEO]

Az E3 Coliseum rendezvény The Last of Us-os panelje alatt számos dologra fény derült a játékmenettel kapcsolatosan.

Egy több, mint fél órás beszélgetés során mesélt Kurt Margenau és Anthony Newman a Naughty Dog csapatából arról, hogy mikre is számíhatunk a következő játékukban. A beszélgetés során a fókuszt a játékmenet kapta, érthető okokból a csapat tagjai nem szeretnének túl sok mindent felfedni a történetből, megóvva ezzel a játékosok leendő élményét – jobb úgy nekiállni egy történetnek, hogy az ember minél kevesebbet tud arról.

A panel során elhangzott információk pontokra szedve:

  • Ellie törékenyebb és gyengéb, mint Joel, de a harci stílusa jóval kreatívabb, illetve ő maga sokkal fürgébb, ezáltal pedig legalább annyira halálos.
  • A lopakodási rendszer továbbfejlődött, van lehetőség például a sűrű növényzetben elrejtőzni.
  • A mesterséges intelligencia új szintre lépett, az ellenséges NPC-s sokkal effektívebben kommunikálnak egymással.
  • A közelharcot teljes mértékben újragondolták, hogy több ellenfél ellen is effektíven fel lehessen venni a harcot, ennek egyik központi része az új védelmi mozdulat.
  • Sokkal nyitottabbak a terek, mint az első rész esetében. Úgy néz ki, hogy a játék az Uncharted: The Lost Legacy-ből ismerős wide-linear level design-t követi.
  • Visszatér a fegyverfejlesztés, viszont ezúttal lőszert is lehet majd kraftolni.
  • A fejlesztők szeretnék elérni, ha minden szituációban több lehetősége lenne a játékosnak. Például a játékos el tudjon menekülni, vagy settenkedni, ha akar, és ne legyen belekényszerítve egy harci helyzetbe.

 

Ezek a lényegesebb információk, mindemellett viszont néhány új képet is kaptunk a játékból, melyek a karakterekre fókuszálnak. Ezek kiválóan megmutatják, milyen magas technológiai szintet célzott be a Naughty Dog a játéka számára.

A The Last of Us: Part II megjelenése egyelőre nem ismert, így még az is lehetséges, hogy a PlayStation 4 mellett a Sony új konzoljára is megjelenik majd.

Források: VG247, DualShockers

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu