Jacksonville-i lövöldözés: az Electronic Arts töröl néhány Madden-rendezvényt

A halálos áldozatok között két nevesebb Madden-játékos is volt.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a floridai Jacksonville-ben egy játékos (aki feltehetőleg kiesett már a bajnokságból) két emberrel, majd saját magával is végzett egy Madden-rendezvény során. Nos, kiderült, hogy a két áldozat Elijah ‘TrueBoy’ Clayton és Taylor ‘SpotMePlzz’ Robertson volt, és Clayton bizony az az illető volt, aki a videón célpontba került – ő volt valószínűleg David Katz, a gyilkos első célpontja. Robertson esetében így a felesége magára maradt két éves fiukkal, ami még inkább szívszorongató… Nyugodjanak békében az áldozatok.

Az Electronic Arts, a Madden (NFL) szériát az EA Sports szárnya alatt fejlesztő kiadó pedig nem csak egy közleménnyel reagált a szomorú eseményre. Igaz, ezúttal is egy közleményről számolhatunk be, amit Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója írt, a fordítás és idézet helyett gyorsan rá is térnénk a lényegre. A Jacksonville-ben történt lövöldözés ugyanis a Madden Classic bajnokság egyik selejtezője során történt, és ezeket a cég partnerei függetlenül, tehát mondhatni kicsit kötetlenebbül rendezik meg.

Az Electronic Arts úgy határozott, hogy a hátralevő három Madden Classic selejtezőt törli, és eközben a résztvevők és a nézők érdekében a biztonsági intézkedéseket alaposan áttekinti, hogy ilyesmi még egyszer ne következhessen be semmilyen EA-s eSport-rendezvényen. Mivel a kiadó számára ez az első ilyen tragédia, jogos az elhatározottságuk.

Úgyhogy az Electronic Arts erősíti a biztonságot.

Forrás: GamesIndustryGamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu