Assassin’s Creed Odyssey: LotFB – Hunted – Itt az újabb szekta!

TESZT – Miután 100 órát raktunk bele az Odyssey főjátékába, úgy tűnik, hogy a Ubisoft még marasztal minket pár kaland erejéig Assassin’s Creed Odyssey: LotFB – Hunteddal. Egészen konkrétan három kalandról van szó, méghozzá egy DLC trilógia keretében, amelynek pár napja, december 4-én, két hónappal az alapjáték után érkezett meg az első része. Miután jó pár ingyenes kihívásban részt vehettünk, ez tehát már az első fizetős DLC, melynek Legacy of the First Blade – Hunted a címe.

 

A DLC sztorija Darius-ról szól, akinek a neve ismerős lehet a hardcore Assassin’s Creed fanoknak, lévén Ezio bőrében már találkozhattunk vele egy szobor formájában, ugyanis ő volt egyike a legelső asszaszinoknak. A Legacy of the First Blade– Huntedben Alexios-t, vagy Kassandrát irányítva kell Dariust segítenünk, hogy egy másik titkos szektával leszámoljon.

Embervadászat

A Assassin’s Creed Odyssey: LotFB – Hunted története eléggé egyszerű: a perzsák, a régi Görögország ellenségei úgy döntöttek, hogy egy kis kiruccanást tesznek Makedóniába, hogy levadásszák a „Sólyomhordozót”, tehát szerény személyünket. Egyszerű falulerohanással kezdődik, amely egy epikus rejtélyt ígéretét hordozza magában, de sajnos elég gyorsan kiderül az is, hogy tulajdonképpen csak egy másik szektáról van szó, ami leginkább a fejlesztők ötlettelenségéről árulkodik, szóval a sokadik után kicsit üresnek érezzük az egész történetet.

Ráadásul még az új szekta levadászása is ugyanolyan repetitív foglalatosság, és bizonyos esetekben pontosan úgy működik, mint a „Kozmosz” esetében: a The Order of the Ancients-nél is van egy almenü, ahol pontosan ugyanúgy meg kell találni és levadászni a szektatagokat. Hogyhogy nem találkozik ez a két szekta? Erre is van egy sztorimagyarázat, de nálam ez pont furán vette ki magát, mert már rég kivégeztem a Kozmosztagokat.

Az új karaktereket egyébként alig látjuk az átvezetőkben, legfeljebb Dariust párszor, illetve az egyik bosst, amint éppen harcol vele, továbbá egyszer a lányával is találkozunk, de ezt leszámítva az alapjátékkal ellentétben alig kapunk sztoriátvezetőket. OK, hogy ez csak egy DLC, de ez még ahhoz képest is harmatos. Ha már itt tartunk, a kiegészítő hossza sem túl kielégítő: bár a fejlesztők azt ígérték, hogy 5-6 órás lesz az egész műsor, ehhez képest maximum 2-3 órát vesz el az életünkből ez az új kaland.

A játék emellett Makedóniában is játszódik, szóval „új” helyszíneket sem kapunk. Néhány régi helyszínt update-eltek, ide egy nagy fát raktak, oda egy legéett falvat és ennyi. Akik tehát abban reményedtek, hogy majd Perzsiába mennek (akár a Herceget meglátogatni, haha – BadSector), azok csalódni fognak.

Maga a sztori és a mellékküldetések egyébként nem unalmasak, de azért elég sok a klisé. Kár, mert a szinkronhang elsőrangú munka és érdekes ötletek is születnek a középszerűségből, de valahogy nem tudnak igazán kiteljesedni. Emellett kapunk a DLC-hez egy extra skillt is, amitől már annyire túltápolt lesz hősünk, hogy még könnyebb lesz a játék tőle.

Folytatásunk következik…

Az első Assassin’s Creed Odyssey: LotFB – Hunted DLC nem rossz, csak kicsit egyszerű és közel sem üti meg például a Bloodborne Old Hunters kiegészítőjének szintjét, de annyire nem is felháborítóan rossz, mint a Wolfenstein 2-é. Igazi fun élmény, amely a végére lesz csak kissé összecsapott.

-Dante- (Fordítás, utószerkesztés, némi tartalom: BadSector)-

A játékot a KonzolKirály.hu webáruház bocsátotta rendelkezésünkre!

konzolk2

Pro:

+ Új sztori és jó karakterek
+ Egy új skill
+ Egy remek főgonosz

Kontra:

– Klisés sztori
– Nincsenek új helyszínek
– Másik szekta – nem túl eredeti


Kiadó: Ubisoft

Fejlesztő: Ubisoft Quebec

Stílus: Akció-RPG

Megjelenés: 2018. december 4.

Assassin’s Creed Odyssey: LotFB – Hunted

Játékmenet - 7.6
Grafika - 7.9
Történet - 4.5
Zene/Audio - 7.8
Hangulat - 6.3

6.8

A Hunted a trilógia első része, amely egy korrekt nyitása egy nagyobb sztoriszálnak, viszont az alaptörténetét már vagy százszor láttuk, például az alap Odyssey-ben is. Csak remélhetjük, hogy a másik két epizód emeli majd a színvonalat.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Holt hősök társasága
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu