Egy gyűjtő csaknem 3000 dollárért vette meg eBay-en a kiadatlan Akira prototípusát [VIDEO]

RETRO – Katsuhiro Otomo híres rajzfilmjének adaptációja Game Boy-ra, SNES-re és Mega Drive-ra is elkészült volna.

Bár sohasem került piacra ez a játék, az Akira, amely Katsuhiro Otomo híres animéja volt két verzióban is megjelent volna: az egyik Game Boy-ra és a másik, „komolyabb” verzió a 16 bites Super Nintendóra és Sega Megadrive-ra 1994-ben. A Nintendo konzoljára készült verzió keringett gyűjtők között közkézen, míg most ennek a verziónak a tulajdonosa eBay-en egész konkrétan 2.729 dollárrét adott túl rajta, amely forintra átszámítva nagyjából 780.000 Ft.

Az üzlet pikantériája (és egyben a retrójátékosok fanatizmusát is jellemzi) hogy ráadásul nem is teljes verzióról van szó, lévén egy olyan prototípusról van szó, amelynek csak első és az utolsó pályája készült el, amelyet összesen négy cartridge-et tartalmaz. Bár az retro ereklye előző tulajdonosa azt tervezte, hogy adatbányászással valahogy további részeket szed ki ebből az erősen limitált verzióból, de végül is személyes okokból fel kellett ezzel hagynia.

A lent látható régebbi videón a Nintendo Gameboy-ra szánt prototípust láthatjuk, amelyet egy speciális Snes adapterrel tudtak csak futtatni. A képen pedig az Akira cartridge-ek jelenlegi állapotát láthatjuk, amilyen formában eladásra kerültek. Az 1994-es, júniusi dátum tisztán látszódik rajtuk.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu