Egyre több jel mutat a Call of Duty: Modern Warfare 4 létezésére!

Bár az Activision Blizzard még mindig nem akarja hivatalosan is bemutatni az idei Call of Duty-t (mert kizárt, hogy a kiadó kihagyjon egy évet – ezért is forgatja a franchise-ot három fejlesztőcsapat, a Treyarch, az idén soros Infinity Ward és a Sledgehammer Games között), már szinte 100%-osan biztosra vehetjük, hogy 2011 után folytatódhat a Modern Warfare-sorozat!

A LinkedInen azt láthatjuk, hogy legalább öt fejlesztő, aki korábban az Infinity Wardnál dolgozott, újra ott van. Példák? Mark Grigsby, aki animációs rendezőként az első két Modern Warfare-en dolgozott; ahogy a játék/pályatervező Alex Roycewicz; a multiplayer dizájnrendező Geoff Smith; és a stúdió művészeti rendezője, Joel Emslie is; végül pedig az Infinity Ward alapítója, Zied Rieke, aki korábban mind a három Modern Warfare-en dolgozott, újra ott van játékmenetrendezőként.

Grigsby nagy szerepet játszott a Call of Duty fegyvereinek megtervezésében – például a Modern Warfare-ben népszerű késes támadás is az ő nevéhez fűződik. Roycewicz és Smith a franchise néhány igencsak sikeres pályáját tervezte meg (pl. Overgrown, Wetwork), Emslie pedig a Call of Duty néhány ismert karakterét (pl. Ghost) és tárgyát (ghilie suit) tervezte anno meg. Rieke? A deathmatch spawn logikája az első Call of Duty-ban, regenerálódó HP-rendszer a másodikban…

Rieke kivételével mindenki ott hagyta a keze nyomát a Titanfallban és a Titanfall 2-ben egyaránt, míg Rieke (aki bár ott volt a Respawnnál) megalapította a Darwin Game Studio-t 2012-ben, a Naughty Doghoz ment 2013-ban, majd onnan tért vissza az Infinity Wardhoz. És most újra együtt a csapat, ami miatt tényleg úgy tűnik, hogy a Call of Duty visszamehet a gyökerekhez, amik 2007-ben tették igazán mainstream franchise-zá az első Modern Warfare-rel.

Ha a hagyományok folytatódnak, akkor valamikor a hónap során fogják bejelenteni a 2019-es Call of Duty nevét, és az E3 környékén jöhet az első játékmenet… és most nagy eséllyel a Sony State of Play közvetítése során ejtheti ezt meg az Activision Blizzard, ugyanis ők a Sony-val már évek óta megállapodást kötöttek a Call of Duty DLC-inek időzített exkluzivitására (1 hónap) PlayStation 4-en…

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu